Майстори на дипломи менте се разминаха с условни присъди


С условни присъди от 2 и 1 години се разминаха майстори на изкусни ментета на дипломи за завършено образование, задържани през август м.г. в хода на специализирана акция на полицията в Казанлък 
 
Пръв в ареста тогава попадна на 22 август 39-годишният Кирил Джагалов, от чийто автомобил "Пежо" полицаите иззеха 10 съвършено направени свидетелства за завършено основно образование най-вече от училище "Св. Св. Кирил и Методий"  в село Розово. При обиск от офиса на Джагалов са били иззети множество печати на различни институции, ксерокопия и оригинални документи със саморъчно поставени подписи и снимки.
 
Аналогични веществени доказателства са били иззети и от вече осъждания, но реабилитиран собственик на половин дузина фрми с над 0,5 млн задължения към НАП 47-годишен  Велизар Сапунджиев.
 
Според разследващите двойката – фалшификатори е обслужвала основно клиенти от ромски произход, които са използвали ментета, за да се сдобият с шофьорски книжки. Между 200 и 500 лв. струвал фалшифкатът, като никой не е в състояние да каже колко дълго е работила "печатницата".
 
В открито заседание от 16  май районният съд в Казанлък е одобрил споразумение между подсъдимите и наблюдаващия прокурор, по силата на което Джагалов е осъден на 1 година затвор при 3 –годишно отлагане изпълнението на наказанието , а Сапунджиев е получил 2-години с 4-годишен отлагателен срок. Двамата ще трябва заплатят общо  5 605 лв за направените досъдебни разходи, на Джагалов са върнати компютрите и ксерокса.
 

Няма липсваща информация в Имотния регистър

Предишна новина

Евгения Банева 3 месеца без хранителни пратки, не се подчинила на съдия

Следваща новина

Коментари

1 Коментара

 1. 1
  | нерегистриран
  0
  0

  Защот да са се "разминали"? Че МВР традиционно издава фалшиви документи. Майсторите-фалшификатори от МВР, които направиха ФАШЛИВ ПАСПОРТ на Куювич получиха дори по-леки срокове, естествено условно. В добавка-кукловодът заповядал издаването на фалшивия паспорт изобщо не беше наказан. Вероятно някакви деловодителки самосиндикално са действали?!  Да напомнимч и за скандалът, че в КАТ София област продължават да издават фалшивия шофьорски книжки и през 2019г https://www.24chasa.bg/novini/article/7327537

  Скандалът със фалшивите книжки показва,че МВР продължава с престъпната си дейност.

  В статията ще прочетете ,че са издадени огромен брой(в статията пише -десетки) ФАлШИВИ шофьорски книжки от мевере-то!

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.