Максимални ценови оферти за машините за вота


Двете компании - Лекс.бг и Сиела Норма, който останаха на финала на процедурата за машините за гласуване на вота догодина, са подали максимални ценови оферти за устройствата. Това показват данните от сайта на Агенцията за обществените поръчки (АОП), където е публикувана документацията на ЦИК за търга.

От ЦИК бяха заложили максимум до 36 млн. лева без ДДС или общо малко над 42, 200 млн. лева за доставка на 9600 устройствата, в това число софтуера, както и за  логистично осигуряване и обучение на членовете на секциите.

И двете компании са посочили тавана в своите ценови оферти, а именно 36 млн. лева без ДДС. Има съвсем малки разлики в цените при разбивките по пера.

И от двете компании са отбелязали в офертите си , че цените включват всички разходи , в това такси, данъци, разходи за разтоварване, натоварване, доставка до съответните места, инсталиране, техническа поддръжка, както и застраховка.

Комисията по подбор на участниците вчера проведе срещи с двете компании. Направен бе опит за смъкване на цената. Преговорите се водеха по 20 точки, като една от ключовите бяха сроковете за доставка.

Очаква се договорът с изпълнителя на поръчката да бъде подписан в началото на следващата година.

Прокурор от Кюстендил се самоуби заради депресия

Предишна новина

Зеленски отстрани председателя на Конституционния съд

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.