Маринела Арабаджиева може да пребивава в условията на арест

Маринела Арабаджиева може да пребивава в условията на арест
Маринела Арабаджиева

Резултатите от последната съдебно-медицинска експертиза за здравословното състояние на Маринела Арабаджиева сочат, че тя може да пребивава в условията на следствения арест. Това съобщиха от Специализираната прокуратура, която е протестирала определението на Специализирания наказателен съд (СНС) за изменението на мярката на бизнесдамата от "задържане под стража" в "домашен арест".

На 18 септември 2019 г. СНС измени в закрито заседание мярката за неотклонение на обвинената за участие в организирана престъпна група за данъчни престъпления и пране на пари. Съдебният състав прие, че "е налице обосновано предположение Арабаджиева да е извършила престъпленията, за които са й предявени обвинения, както и, че опасностите да се укрие и да извърши друго престъпление са налице". Определението си за изменение на мярката първоинстанционният съд мотивира единствено с влошеното й здравословно състояние.

В тази връзка от прокуратурата мотивират протеста с последната съдебно-медицинска експертиза за състоянието на Арабаджиева и са категорични, че то и към момента е съвместимо с условията на арест. От държавното обвинение уточняват, че във връзка с установените заболявания, с постановление от 28 юли 2019 г., наблюдаващият прокурар е разпоредил Арабаджиева да бъде настанена за терапия в болница "Лозенец" (бивша Правителствена болница) с оглед адекватното й лечение. Тя обаче е отказала със собственоръчно подписана декларация.

Маринела и Ветко Арабаджиеви, както и синът им Вълчо, са обвиняеми за данъчни престъпления и пране на пари вече над една година. Богатото семейство бе издирвано от Интерпол и заловено в Испания, след което Маринела и Ветко бяха принудително доведени у нас.

Иван Йорданов встъпи в длъжност като съдия в Районен съд – Лом

Предишна новина

НА ТЪМНО! Председателят на ССБ пусна убиец от затвора

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.