Маринела Арабаджиева се кандидатира за депутат като Миньо Стайков

Маринела Арабаджиева се кандидатира за депутат като Миньо Стайков

И Маринела Арабаджиева последва примера на обвиняемия бизнесмен Миньо Стайков да се кандидатира за депутат. И тя като него е избрала да се яви на изборите от Втори бургаски многомандатен район като пета в листата на Движение Заедно за промяната, чийто лидер е Александър Томов. В Бургас водач е Николай Росенов Колев.

Маринела Арабаджиева заедно със съпруга си Ветко Арабаджиев е обвиняема за участие в организирана престъпна група за данъчни измами и пране на пари. Двамата бяха пуснати под домашен арест след като излежаха повече от година в ареста. В момента на регистрацията на листата Арабаджиева е била с електронна гривна за проследяване. Няма проблем да се кандидатира, тъй като няма влязла в сила присъда и не е под запрещение.

Кандидатурата й като депутат я брани от задържане и повдигане на ново обвинение по време на предизборната кампания до окончателното обявяване на резултатите, коментира пред "24 часа" председателят на РИК-Бургас адв. Михаил Хаджиянев. Със същия мотив избирателната комисия вече пусна за участие в изборите бизнесмена Миньо Стайков, който също е обвиняем по дело, което се гледа в Специализирания наказателен съд.

Кандидатурата на Маринела за депутат обаче не означава, че срещу нея ще отпаднат досега повдигнатите обвинения, коментираха юристи. През 2011 г. двете фамилии - на Стайков и Арабаджиеви, се сродихаза известно време след като ожениха децата си.

Още по темата

Прокуратурата пак ще ви спечели изборите. Друг „глобален злодей“ обаче няма ли?

Предишна новина

Истински лъжи*

Следваща новина

Коментари

2 Коментара

  1. 2
    BILBO | нерегистриран
    0
    0

    Демокрация сме за това всяка улична труженичка може да се кандидатира. Но правен проблем е, че може да си купи и гласпве. За това, такива като набедените за бинесмени, труженички, правят и партии, без да бъдат обезпокоявани.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.