Маринела Арабаджиева се опита да се самоубие с огромна доза хлофазолин

Маринела Арабаджиева се опита да се самоубие с огромна доза хлофазолин
Маринела и Ветко Арабаджиеви, Снимка: БГНЕС

Маринела Арабаджиева е опитала да се самоубие с токсична доза медикаменти, съобщи "24 часа". На 17 юли подсъдимата бизнесдама е приета по спешност, по данни на столична болница, информирала съда за случая с Маринела. От документа на лечебното заведение става ясно още, че Арабаджиева страда от куп други заболявания и трябва да остане там под наблюдение. Маринела Арабаджиева, съпругътн й Ветко, синът им Вълчо и още 5 души са подсъдими за данъчни престъпления и пране на пари, а преди седмица съдът върна делото на прокуратурата и нареди Арабаджиева да бъде освободена веднага, на което държавното обвинение отговори с протест. Арабаджиева е под домашен арест от май след повече от 1 г. в ареста, но прокуратурата настояваше да се върне зад решетките. 

Съпругът й още е зад решетките. На 17 юли тя е приета в частната болница и станало ясно, че е приела огромна доза от лекарството хлофазолин, което се пие при хипертонични кризи. След като лекарите я стабилизирали е прегледана от психиатър на 22 юли. Според него при Арабаджиева има висок риск от самоубийство, както и чувство за безнадежност и безпомощност. Според специалиста тя може да направи и повторен опит за самоубийство при стресова ситуация.

На заседание от сряда Апелативният специализиран наказателен съд с председател Георги Ушев е оставил без уважение искането на прокуратурата Арабаджиева да бъде задържана под стража и тя остава под домашен арест.

Още по темата

Гражданите си върнаха булевардите, полицията разчисти палатките на окупаторите

Предишна новина

Мая Манолова докладва на президента за разбутването на палатките от булевардите в 5 ч. сутринта

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.