Маринела Арабаджиева си отива вкъщи заради проблеми с кръвното

Маринела Арабаджиева си отива вкъщи заради проблеми с кръвното
Маринела Арабаджиева

Специализираният наказателен съд промени мярката за неотклонение на бизнесдамата Маринела Арабаджиева от "задържане под стража" в "домашен арест". Причината е влошеното здравословно състояние на 51-годишната обвиняема, която е задържана за участие в престъпна група за данъчни престъпления и пране на пари.

Спецмагистратите гледаха мярката при закрити врата след искане на адвокатката на Арабаджиева - Ина Лулчева. Защитничката пожела в залата да останат само близки на бизнесдамата заради подробности, свързани с нейното здравословно състояние. Съдът прие искането.

По време на заседанието е станало ясно, че целия си престой в ареста след екстрадирането й от Испания, Маринела Арабаджиева е прекарала в затворническата болница. Съдът обяви в решението си, че е имало дни, в които обвиняемата е била с кръвно 70 на 40, като например 28 август, и също така други дни, в които кръвното й стигало до 190 на 100. Заради това е колабирала и й е прилошавало. Самите лекари в затворническата болница са казали, че престоят й в ареста е опасен за живота й и тя не трябва да бъде в килията, предаде "24 часа".

По делото при закрити врата беше изслушана съдебно-медицинска експертиза на трима лекари. Съдът посочи в определението си, че обоснованото предположение, че тя е извършила престъплението, за което е обвинена, не е разколебано и може да повлияе на свидетели, излизайки от ареста. В същото време обаче проблемите й със здравето били изключително сериозни, поради което наложи домашен арест. На делото, както обикновено, присъстваха децата на Маринела Арабаджиева и други нейни близки.

Определението може да бъде обжалвано пред Апелативния специализиран наказателен съд. Наблюдаващият прокурор Кирил Пейчинов съобщи, че ще протестира изменената мярка за неотклонение.

Съкратеното следствие събра близки на жертви на тежки престъпления на протест пред парламента

Предишна новина

Проектът на ВСС за оптимизация на съдебната карта и изграждане на ЕИСС е преполовен

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.