Маскирани задигнаха 42 машини за копаене на биткойни


Две маскирани лица са откраднали 42 машини за копаене на криптовалута, съобщава полицията. Ударът е станал около 5 часа на 27.05.2018 год. от складови помещения собственост на местен бизнесмен. В складовете е имало монтирани видеокамери, които са разгледани от органите на реда. На тях се вижда как в склада влизат двама маскирани мъже и изнасят 42 машини за копаене на криптовалути на стойност около 200 хиляди евро.

След бързи оперативно издирвателни мероприятия, полицията в града е открила микробус марка "Фиат Дукато" изоставен между село Тешово и Мусомище, с който най-вероятно е извършена кражбата. Малко по-късно разследващите са открили откраднатите машини, скрити в местността Мусомишки ливади.

Това е поредният обир на компютри за биткойни в Пиринско. Общо откраднати до момента са 76 машини.

Февруари месец тази година бяха откраднати 21 машини от помещение на пети етаж в административна сграда на завод в Благоевград. Помещението, в което били разположени машините, не било оборудвано с климатична инсталация или климатик, като вследствие на работата им се стигало до сериозно загряване. Поради необходимостта от допълнително охлаждане помещението било с отворена врата, но охраняван със СОТ. А в самата сграда се намира охранителна фирма. Крадците обаче преодолели тези пречки и направиха обира.

Други 9 машини бяха откраднати след това от гр. Гоце Делчев. Четири от машините са задигнати от офис находещ се в град Гоце Делчев, собственост на Илко Ламбрев от Мосомище. Само преди два месеца бяха задигнати още 5 машини от къща в Гоце Делчев. До момента няма разкрита нито една кражба. Знае се,че машините са закупени от ферма в Гоце Делчев.

Изграждат Единен регистър на вещите лица

Предишна новина

Изграждането на казино към хотел "Маринела" е незаконно

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.