Масов провал в конкурса за ДСИ, близо 400 кандидати са скъсани

Масов провал в конкурса за ДСИ, близо 400 кандидати са скъсани

Масов провал в конкурса за държавни съдебни изпълнителни, който се проведе на 10 януари в „Интер Експо център“. Това показва протоколът от проведения писмен изпит, публикуван от Министерството на правосъдието.

В изпитния ден са взели участие 414 кандидати за ДСИ, но резултатите показват, че едва 44 от тях са успели да изкарат минималната оценка от 4,50. Не е ясно колко от тях ще се явят във втората фаза – устен изпит – въпросникът за който също бе публикуван от правосъдното ведомство. Съществуват опасения обаче, че след последния етап в конкурса може да се окаже, че броят на допуснатите кандидати ще е по-малък от този на свободните места.

Вакантните позиции са 36 в общо 33 съдебни района в страната. Най-много има в София – 4, а във всички останали са по една. Съдебните райони, за които се търси ДСИ, са Айтос, Ардино, Ботевград, Бяла, Велики Преслав, Велико Търново, Видин, Габрово, Девня, Димитровград, Дупница, Елин Пелин, Казанлък, Кула, Левски, Малко Търново, Мездра, Нова Загора, Омуртаг, Панагюрище Пловдив, Раднево, Самоков, Свиленград, Севлиево, Силистра, Сливен, Трън, Трявна, Тутракан, Хасково и Чепеларе.

Според регламента, в класирането участват кандидатите, оценени на писмения изпит с успех не по-нисък от 4.50 и оценени на устния изпит с успех не по-нисък от 4.00. Подреждането на кандидатите се извършва по общия бал от двете оценки и съгласно поредността на съдебните райони, посочени в заявлението. Кандидатите с най-висок успех се класират за съдебните райони, посочени от тях като първо желание. Когато кандидатът участва в конкурса за два съдебни района, той участва в класирането за втория посочен от него съдебен район, само ако не е класиран за първия посочен от него съдебен район. Ако и това място е заето от кандидати с по-висок успех, кандидатът не се класира. При равен резултат на оценките от изпита на двама кандидати за едно място се класира този, който има по-висока оценка от държавния изпит по гражданскоправни науки. В случай на ново равенство, се взема предвид общата оценка от държавните изпити. При ново равенство, се взема предвид общата оценка от семестриалните изпити.

Още по темата

Хванаха мъж с влязла сила присъда - затвор, да се разкарва на пазара

Предишна новина

Мислят за разхлабване на мерките за ресторантите, фитнесите и моловете

Следваща новина

Коментари

4 Коментара

 1. 4
  хм | нерегистриран
  1
  -1

  Кандидати в тези конкурси да вземат да четат сериозно , а не да разчитат на рехавите си познания и после да се оправдават !!!!

 2. 3
  x2xe | нерегистриран
  6
  -1

  Така става в нагласените конкурси.

 3. 2
  Илиана | нерегистриран
  13
  -3

  Теста нямаше нищо общо с посочените материали, съдебната практика и ТР по материята. Въпросите бяха некоректно формулирани и подвеждащи. Този конкурс беше пълна пародия, нагласен явно за определени хора. И как така за 36 мес са допуснати 44 кандидата от 414? Това е същото като за 36 места да са допуснати 36 кандидата! Пълна пародия на конкурс, и на държава!

 4. 1
  7878 | нерегистриран
  12
  -2

  Провалът е за комисията!!!Нескопосан и абсурден тест!Повтаря се фарса , който ни представиха с конкурса за вписвачи!Проследете устния изпит , пълните отличници на теста, ще бъдат пълни отличници и на устното препитване, не защото са знаещите, а защото ТЕ СА НАШИТЕ!!! Няма такава държава

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.