Масови отводи в Съдийската колегия по дисциплинарката срещу Методи Лалов

Масови отводи в Съдийската колегия по дисциплинарката срещу Методи Лалов

Седем от членовете на Съдийската колегия си направиха отвод по дисциплинарното производство срещу Методи Лалов, съдия в Софийския районен съд.

Шестимата, избрани от професионалната квота, се отведоха заради делото, което Лалов заведе във връзка с избора им за членове на съвета. Атанаска Дишева, Цветинка Пашкунова и Красимир Шекерджиев изразиха мнението, че не е редно да участват в състава по дисциплинарното производство именно заради жалбата на Лалов. Към тях се присъединиха и Олга Керелска, Боряна Димитрова и Севдалин Мавров.

Отделно пък Стефан Гроздев също се отведе, защото докато бил в Софийския апелативен съд, имал чести контакти с Методи Лалов.

Така за членове на състава по дисциплинарното производство бяха избрани Боян Магдалинчев, Вероника Имова и Даниела Марчева, която ще е председател и докладчик.

Гроздев си направи отвод и по дисциплинарното производство срещу Петя Крънчева, като мотивите му за това бяха, че като съдия от САС е имал "служебни зависимости" със СГС.

Съдбата на Крънчева е в ръцете на Боян Новански, Атанаска Дишева и Олга Керелска. Срещу бившата зам.-шефка на СГС има четири производства - за неизписани дела, антидатиране на протоколи и др. 

В състава по дисциплинарното производство срещу съдия Мирослава Тодорова пък влизат Севдалин Мавров, Атанаска Дишева и Красимир Шекерджиев, като той е председател и докладчик.

Днес Съдийската колегия избира членове на дисциплинарните производства, останали недовършени от предишния състав на съвета. Те са общо 27.

 

Още по темата

ПАСЕ даде наградата за човешки права на съдия, затворен след опита за преврат в Турция

Предишна новина

ВСС отказа да накаже Даниела Врачева от АСНС заради мярката на Ценко Чоков

Следваща новина

Коментари

42 Коментара

 1. 42
  ? | нерегистриран
  1
  -1
  До коментар #41 от "Прав си 15 | нерегистриран":
  Захаросаното мамино синче - председател на състава и докладчик! Спи спокойно Миро!

  А на тати-соц.министър синчето броите ли го за нещо?

 2. 41
  Прав си 15 | нерегистриран
  3
  -3

  Захаросаното мамино синче - председател на състава и докладчик! Спи спокойно Миро!

 3. 40
  | нерегистриран
  5
  -1

  А на коя дата ще се чества светлата паметта на новия свети равноапостолен съдия, тъй като обикновено у нас едно такова дело се отлага поне 24 пъти (което може би също трябва да се добави към големите му успехи)?

 4. 39
  Че Гевара | нерегистриран
  7
  -2

  Айде , събрах три дислайка , но май все е Лалов - от домашния компютър , от служебния компютър и от смартфона. Голяма бройка фенове , няма що.  Според мен наистина Лалов пише сам за себе си , защото между хвалбите вмъква и лична информация сам са себе си. Леле , грандиозна глупост имаме насреща :))

 5. 38
  | нерегистриран
  10
  -2

  Методи, ти съвсем ли изперка, за да пишеш подобни глупости за себе си?!

 6. 37
  д-р Щърбанов до Фройд | нерегистриран
  8
  -3

  Не е месианец, колега. Те са кротки. Психопатната кверулантна налудност е по-вероятна.

  Прочети и ще се убедиш.

 7. 36
  | нерегистриран
  6
  -3
  До коментар #29 от "род | нерегистриран":
  Какво да се прави, не можеш да си избягаш от гена. Такъв е бил и пра дядо му-опълченец, дядо му-кмет, на който и сега хората му свалят шапка, баща му -невероятен музикант.Е.........това е.Кръвта вода не става.  глупости, вземете си чичовото дете в къщи и там му се радвайте.

  не ни го пробутвайте на нас

 8. 35
  До коментар [#34 #339114] от "заповед": | нерегистриран
  5
  -3

  Спокойно, няма кой да ни разглежда дисциплинарките. Половината от ВСС ще се отведат, защото ние сме техни хора и имаме конфликт на интереси. Споко.

 9. 34
  заповед | нерегистриран
  4
  -9

  Хайде, лягайте си!!Цацаров ви заповядва да си лягате, инак утре ще ви пусне по една дисциплинарка! Или по едно обвинение, което ще важи за целия ви живот съгласно НПК.

 10. 33
  избиване комплекси | нерегистриран
  6
  -14

  Нали всички се радвахме на демокрацията. А това е система, където всеки спокойно и на глас може да изразява своето мнение.Както Лалов! Открито и без страх.Каквото мисли го казва.И точно поради тази причина другите"демократи" като чакали се нахвърлят върху него и с невероятна агресия искат да го унижожат. Извод: ИЗБИВАНЕ НА КОМПЛЕКСИ И ЗАВИСТ. Няма друг отговор. Сега си слагайте минуси. И не е Методи пишещия.

 11. 32
  Фройд | нерегистриран
  13
  -5

  Абе тези лудости той сам ли си ги пише? Месиански комплекс ли има или някой си ппави майтап с него?

 12. 31
  | нерегистриран
  14
  -4

  Методи и апостол! "Смешен плач"! А ние ви вярваме, щото сме прости!

 13. 30
  въпрос | нерегистриран
  7
  -9

  Като един интелигентен гражданин си задавам следния въпрос: Оставете го Лалов, добре, луд, гаден, лош, некадърен и каквото си искате. Добре,да кажем че е така и се приема.Лошото ченге. Но Вие, добрите ченгета, вие за какво се борите и какво защитавате. Слепи ли сте какво става?? Ако е така, жалко, много жалко .

 14. 29
  род | нерегистриран
  4
  -16

  Какво да се прави, не можеш да си избягаш от гена. Такъв е бил и пра дядо му-опълченец, дядо му-кмет, на който и сега хората му свалят шапка, баща му -невероятен музикант.Е.........това е.Кръвта вода не става.

 15. 28
  Дон Кихот | нерегистриран
  6
  -10

  Да, така е. Не напразно един от най- големите литературни герои на всички времена е Дон Кихот! На всички времена!! Защото без такива хора ще сме пълни плазмодии. Светът ще бъде деветата дупка на ада.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.