Медик беше обвинен за извършването на 84 убийства в Германия


40-годишният Нийлс се яви в съда като прикриваше лицето си. Той вече излежава една доживотна присъда за опит за убийство и убийство на пациенти съответно през 2006 и 2015-та година. Жертвите му са получили лекарство, което причинява спиране на сърцето или разрив в системите за циркулация на кръвта. По време на процеса срещу подсъдимия през 2015-а година той заявява, че е дал лекарството на повече от 90 човека в спешната помощ на град Делменхорст.

Според съдиите той е искал да спечели признание от пациентите си като ги съживи благодарение на лекарството.

Арне Шмид, главен полицейски инспектор: Доколкото знаем, Нийлс не е имал модел, който е следвал. Някой от пациентите са били току-що настанени в болницата, други са лежали там от няколко дни. Някои са мъже, други - жени. Години и здравословно състояние също не са били от значение. Всички тези обстоятелства водят до заключението, че предишното управление на болницата е било наясно, че Нийлс е имал смъртоносен ефект върху пациентите.

Разследването е започнало през 2014 година, след като се регистрирани високи нива на смъртност в болниците, в които Нийлс е работил. Ако се окаже, че обивненият е виновен, тогава той ще се окаже най-масовият убиец в Германия след Втората световна война.

Турски журналисти в затвора обмислят протест с "разсъбличане"

Предишна новина

Адвокатурата критикува унищожително антикорупционния закон на ГЕРБ

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.