Меркел: Германия винаги ще носи отговорност за Холокоста


Германия ще носи винаги отговорност за престъпленията, извършени от нацистите за Втората световна война и особено за Холокоста, заяви германският канцлер Ангела Меркел вчера, ден преди 80-та годишнина от идването на Адолф Хитлер на власт. На 30 януари 1933 г. Адолф Хитлер става канцлер на Германия.

На 27 януари светът отбелязва световния ден на Холокоста. На тази дата през 1945 г. Съветската армия освобождава концентрационния лагер Освиенцим в Полша, припомня БГНЕС.

"Трябва ясно да кажем, поколение след поколение, да го кажем отново: със смелост, с гражданска смелост, всеки индивид може да допринесе за това нацизмът и антисемитизмът никога повече да нямат шанс", допълва Меркел. По нейните думи Германия се изправя пред своята история, не крие нищо и по този начин доказва, че е партньор, на когото може да се вярва.


Брюксел следи как ще проработят ключовите назначения в прокуратурата и другите институции

Предишна новина

Над 245 души са загинали в пожар в нощен клуб в южния бразилски град Санта Мария, близо 50 други са настанени в болница, съобщиха световните агенции. Загиналите са се задушили от дима или са били стъпкани в суматохата. Според първоначалните информации пож

Следваща новина

Коментари

4 Коментара

 1. 4
  БГ | нерегистриран
  0
  0

  Германия винаги ще носи отговорност само ако арабите и мюсюлманите залеят Европа!

 2. 3
  човек | нерегистриран
  0
  0

  Германия трябва да си прости. Омразата не трябва да има шанс!

 3. 2
  Bewhateveryouwant | нерегистриран
  0
  0

  +1

 4. 1
  BeHappyAndStupid | нерегистриран
  0
  0

  Браво на немците, не се крият от историята си, а застават смело лице в лице срещу нея!

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.