Мерките остават затегнати, компромис- само за учениците

Мерките остават затегнати, компромис- само за учениците

Мерките срещу COVID-19 у нас остават затегнати, като към момента властта ще пусне обратно на училище само големите ученици от 5 до 12 клас, стана ясно от редовния брифинг на Националния оперативен щаб.

"Дотук компромис да. Това, което се разбрахме, е, че до 31 януари наблюдаваме как вървят броят заболели и починали. След 31 януари ще взимаме решение освен учениците кое друго можем да отворим и за колко, с ясното съзнание, че ако кривата тръгне нагоре, с тези мерки, които се прилагат, веднага кривата тръгва надолу. Аз дойдох на това съвещание много по-оптимистично настроен", заяви премиерът Бойко Борисов.

"Оптимизмът на база днешните показатели много рязко докторите го опровергават. Но това, което Кунчев ми разказа снощи от срещата си с ръководителите от Европа, това, което Балтов и Мутафчийски ми казаха, даже се изпокарахме с министрите", коментира премиерът.

Борисов посочи, че право на ресторантьорите е да протестират, но от 30 хил. заети, само 6300 са подали заявления за подпомагане от държавата.

Премиерът не коментира фактите, но посочи, че работниците в тези заведения няма как да бъдат подпомогнати, защото са в сивия сектор.

Още по темата

КПКОНПИ връща в хазната нови близо 1 221 000 лв.

Предишна новина

ВСС единодушно прие, че не е необходима нова фигура на разследващ главния прокурор

Следваща новина

Коментари

1 Коментара

  1. 1
    ! | нерегистриран
    3
    0

    Г-н министЕЕЕЕЕЕЕЕр ,г-н министЕр,търсиш си белята !!! Но,спокойно все пак - след няколко дни върховният ви вожд - ББ , ще се появи по телевизора,ще каже,че не си прав,ще съкрати срока и целокупният народ /кой народ !? / ще аплодира !!!

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.