Мерт Мехмед от Джебел не помнел нищо от убийството


Обвиненият в убийството на майката и детето от Джебел Мерт Мехмед остава за постоянно в ареста. Днес следобед Мерт се яви в белезници под конвой и със служебен адвокат в Съдебната палата в Кърджали. Искането от окръжния прокурор за задържане под стража не бе оспорено от служебния защитник на обвиняемия.

Съдия Пламен Александров даде ход на делото. Досъдебното производство е образувано за умишлено умъртвяване на две лица, едно от които е малолетно.

Всички събрани доказателства сочат, че Мерт Мехмед е извършител на тежкото умишлено престъпление и представлява обществена опасност. Има опасност да се укрие или да извърши друго престъпление и да избяга, посочи окръжният прокурор Светлозар Лазаров. Той поиска обвиняемият да остане в ареста за постоянно. Единствено смекчаващо обстоятелство е младостта му, но извършеното престъпление и съдебното му минало показват, че при по-лека мярка, той би извършил още по-тежки деяния

Считам, че на този етап мярката "задържане под стража" трябва да бъде потвърдена, каза пред съда служебният му адвокат Веска Пулева.

18-годишният Мерт заяви, че много съжалява за убийството, но не може да отговори на въпроса на съдията защо го е направил.

"Не си спомням нищо, ще се радвам, ако смекчите присъдата ми. Съгласен съм да остана в ареста", каза ученикът – двоен убиец. По същия начин 18-годишният Мерт отговаряше и на въпросите на журналистите – с наведена глава и полузатворени очи, той отвръщаше с по една дума: "съжалявам", "не помня!". В отговор на въпроса защо е съсякъл и детето, Мерт каза, че не помни. "Нищо няма да кажа на хората от Джебел, нито на майка ми. Очаквах тя да дойде в съдебната зала, но не дойде. Поисках да остана в ареста и зная каква е присъдата за такава постъпка". Така обобщено звучат отговорите на обвиняемия за касапницата в Джебел.

По-късно докато съдията вземаше решението си извън зала, Мерт призна, че не вижда добър изход за себе си. "Жалко за майка ми, а моят живот от тук нататък го виждам в затвора", каза той.

Съдията потвърди исканата мярка "задържане под стража" и насрочи дата за обжалването на определението й в Пловдивския апелативен съд. Адвокат Пулева обаче заяви, че няма да има обжалване на мярката, за което предварително се е разбрала с подзащитния си.

В нощта срещу 21 април 18-годишният Мерт съсече с брадва Джейлян Юсуф и момиченцето й, което бе едва на 7 години, след което открадна близо 300 лева. На 26 април сутринта, след сигнал на съсед, полицията се натъкна на ужасяващата гледка в апартамента на младата жена. След касапницата в Джебел, Мерт си купил с откраднатите пари нов мобилен телефон и маратонки. При задържането му полицаите откриха у него пакетче марихуана.

Комисията за Бисеров и Петното приключи работа и изпрати доклада си на прокурора

Предишна новина

Прокуратурата няма да разследва корупционната схема "19/45"

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.