Местан си плати гаранцията от 10 000 лв.

Местан си плати гаранцията от 10 000 лв.
Лютви Местан

Лидерът на ДОСТ  Лютви Местан е платил паричната гаранция от 10 000 лева, която Окръжната прокуратура в Кърджали му наложи, съобщиха от държавното обвинение.

Политикът е обвинен в причиняване на смърт по непредпазливост на 6-месечно бебе при тежка катастрофа, която стана на 14 април на международния път за ГКПП "Маказа". Мярката за неотклонение беше отменена веднъж от Окръжния съд в Кърджали, защото нямало данни за имущественото състояние на Местан. Веднага след съдебното определение прокуратурата пак му наложи мярка за неотклонение "парична гаранция" от 10 000 лева. Лидерът на ДОСТ отново обжалва, но съдът не уважи молбата му и го задължи да внесе парите в четвъртък до края на деня, ако иска да остане на свобода.

В сряда главният прокурор Сотир Цацаров взе на специален надзор производството срещу политика, а по-късно говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова пък съобщи, че Местан има 15 глоби за превишена скорост от 2013 г. досега. Проверка на прокуратурата показала, че на политика са издавани наказателно постановление, акт и 13 електронни фиша. За всеки от тях е плащал глоби от 100 до 300 лв., уточни Арнаудова. Въпреки участието му в тежкия инцидент и неизрядното му поведение на пътя, съдът върна книжката на Местан, а по-късно отмени и третата мярка, която му беше наложила прокуратурата – забрана да напуска страната. По-късно прокуратурата обяви, че отново е изискала шофьорската книжка от политика.

"Няма да правя коментар. Има къде да говоря. Ще ви оставя да доизградите образа на злодея. Говоря събирателно за медиите", лаконично коментира Лютви Местан развоя на делото. Политикът бе заснет от репортер на сайта "Трафик Нюз" пред столичния КАТ. 

Още по темата

Следовател и трима служители от Окръжната прокуратура – Бургас с отличия от главния прокурор

Предишна новина

При обработването на лични данни за журналистически цели, авторите нямат задължение да изискват предварително съгласие от субекта

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.