Методи Лалов не се е отчел пред ИВСС с какви средства напуска съдебната система

Методи Лалов не се е отчел пред ИВСС с какви средства напуска съдебната система
Методи Лалов, общински съветник в Столичен общински съвет от "Демократична България"

Бившият съдия в Софийския районен съд (СРС) и настоящ общински съветник от "Демократична България" в София Методи Лалов не е изпълнил законовото изискване да подаде декларация за имущество и интереси пред Инспектората към Висшия съдебен съвет (ИВСС) при напускане на съдебната система. Лалов е имал едномесечен срок да представи "изходяща" декларация, след като на 17 септември бе освободен от кадровия орган. Това се разбира от справка на интернет-сайта на Инспектората на съдебната власт.

Макар да подлежи на административна санкция, Лалов е можел да поправи пропуска си и да подаде документите и след едномесечния срок, както са направили например негови колеги от страната, които също са напуснали системата и са пропуснали да подадат декларациите си пред ИВСС в първоначално установения срок.

Изглежда обаче бившият магистрат и настоящ политик целенасочено не е пожелал да отчете с какви средства напуска съдебната система. Заради действията си, Методи Лалов би трябвало да получи административно наказание. Със сигурност бившият съдия ще атакува глобата по съдебен път, а налагането й ще използва за поредна политическа атака срещу съдебната система и за представянето си като "жертва на борбата със статуквото".

НБПП отново ще осъщестява дейността си безпроблемно

Предишна новина

Психиатърка от Пловдив източила половин милион лева от Здравната каса

Следваща новина

Коментари

2 Коментара

 1. 3
  | нерегистриран
  17
  -2

  Той делата си не пишеше, дето получаваше заплата за това, та за някаква си декларация да хаби време?

 2. 2
  Учуден | нерегистриран
  9
  -5  Не е ноторно известно да си е купувал ТЕЦ или медийна група.Тогава какъв е въпросът ?

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.