Михаил Екимджиев: Главният прокурор е завършен апаратчик от номенклатурен тип


Единственото по-лошо от хаоса е организираният хаос. Привидност на съществуването на случайно разпределение на делата цели да стане по-трудна разкриването на престъпленията. По-лошо няма как да стане. Това мнение изрази пред bTV адвокат Михаил Екимджиев.

По думите му е дошло време разделно. От едната страна би трябвало да са почтените и заслужилите да бъдат уважавани, а от друга – подредените по някакви линии, които показаха какво могат.

Според Екимджиев оставката е личен морален акт, затова у нас толкова рядко се дава. Юристът нарече главния прокурор Сотир Цацаров "завършен апаратчик от номенклатурен тип". Според Екимджиев той ще торпилира и бламира съдебната реформа, но така запазва шансове да оцелее на мястото си, както и за политическо бъдеще.Руснак закарал до "Пирогов" блъснатия съдия от ВАСЛозан Панов беше блъснат от кола на пешеходна пътека близо до Южния парк

Адвокатът заподозря конспирация зад инцидента с кандидата за шеф на ВКС Лозан Панов и връзка с пребиването на съдебен помощник. "Не съм привърженик на теория на конспирациите, но има смущаващи обстоятелства около инцидента с Лозан Панов – той става само няколко дни, след като беше обявена неговата кандидатура за председател на ВКС. Това става по време на неговия крос за сутрешно бягане, това означава, че нападателят е знаел, че в рамките на една, две минути Панов ще се окаже на тази пешеходна пътека и това е било много удобно да се види как да бъде инсцениран този инцидент", обясни Екимджиев.

"Съдебната ни система все по-често става като играч за разпределяне на бизнеси. Има организирани престъпни групи в българското правосъдие и те действат от години, това е ясно за всички нас", обобщи Михаил Екимджиев.

ДАНС обяви риск за 400 дела, ако й отнемат ГДБОП и я върнат в МВР

Предишна новина

Кражбата на фирма с помощта на съд не е от вчера

Следваща новина

Коментари

1 Коментара

  1. 1
    Коментатор | нерегистриран
    1
    0

    Болен мозък!

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.