Министерство на правосъдието също с мерки против разпространението на коронавирус

Министерство на правосъдието също с мерки против разпространението на коронавирус

Министерството на правосъдието взима определени мерки във връзка с разпространението на коронавируса у нас. Министърът на правосъдието Данаил Кирилов обяви, че мерките ще бъдат въведени от парламента със закон.

Мерките са следните: да спрат да текат всички процесуални срокове, започнали преди обявяването на извънредното положение до неговото приключване по висящите съдебни и административни производства освен тези по наказателните производства; да се прекратят всички обявени процедури по публична продан и във владение, обявени от държавните съдебни изпълнители, частните съдебни изпълнители, като след приключване на извънредното положение тези производства се образуват и обявяват отделно;

Нотариалните удостоверявания ще бъдат ограничени до спешните и неотложни заверки, като Нотариалната камара следва да осигурява поне един дежурен нотариус за съответния нотариален район при спазване на ограниченията и санитарно-хигиенните изисквания.

Допълнително извън мерките по-горе, в затворите ще бъдат забранени всички посещения, както и извеждането на лишените от свобода в обекти извън местата за лишаване от свобода.

Още по темата

Прекратяване на договор за туристически пакет, поради непреодолими и извънредни обстоятелства

Предишна новина

Съдийската колегия спря разглеждането на почти всички дела, нови няма да бъдат образувани до 13 април

Следваща новина

Коментари

1 Коментара

  1. 1
    адвокат | нерегистриран
    0
    0

    Внесен ли е законопроект за спиране на процесуалните срокове. Този въпрос е спешен!

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.