Миню Стайков, синът му и още шестима се сдобиха с тежки обвинения

Миню Стайков, синът му и още шестима се сдобиха с тежки обвинения
Синът на Миню Стайков също е сред задържаните за нелегалното производство на цигари. Стайко Стайков е бивш зет на издирваните Маринела и Ветко Арабаджиеви, Снимка: БГНЕС 

Миню Стайков, синът му Стайко и още шест лица получиха обвинения за участие в организирана престъпна група за участие в организирана престъпна група, създадена с цел продажба на акцизни стоки без бандерол, извършване на данъчни престъпления и пране на пари. 

На едно от лицата са повдигнати обвинения за вторични престъпления - избягване плащането на ДДС и възстановяване на неследващ се данъчен кредит в размер на общо 1 016 139 лв., на други трима - за държане на акцизни стоки без бандерол в големи размери. 

С постановления на наблюдаващия прокурор на обвинените ще бъде наложено задържане до 72 часа с оглед осигуряването им пред Специализирания наказателен съд и разглеждане на искането за налагане на мярка за неотклонение "Задържане под стража" за всеки от тях, уточняват от Специализираната прокуратура.

Това означава, че според прокурорите има достатъчно доказателства, че производството на цигари в нелегалната фабрика в Карнобат, разкрита през юли месец т.г., е ставало под контрола на крупния бизнесмен, както и че легалното производство на алкохол във фабриките му е служило за легализиране на престъпния доход. 

От Специализираната прокуратура обещават, че в петък ще представят допълнителни подробности за престъпната дейност на Стайков и групата му, в която днес се разбра, че участие има и Стайко Стайков, син на алкохолния производител и бивш зет на издирваните Маринела и Ветко Арабаджиеви.

Още по темата

Работникът е подчинен на социалноосигурителната система на държавата членка, в която работи

Предишна новина

Изчезнал български магистрат вдигна на крак властите в Сицилия, появил се след 10 часа

Следваща новина

Коментари

6 Коментара

 1. 7
  трагикомедия | нерегистриран
  10
  0

  Догодина има избори - за Европейския парламент и местни.

  От около 20 дни се изтърбушват само спонсори на БСП и ДПС.

  Нещо за Валентин Златев и плащането на данъци от ЛукОйл?

  Нещо за тоновете луканка?

 2. 6
  ми нормално за България | нерегистриран
  11
  -1

  Сега ще дадат от мръсните парички на ГЕРБ за избори и после ще осъдят държавата и ще ги върнем обратно в троен размер, само че ние, простолюдието глупаво ;)

 3. 5
  800 000 администрация в държавата на дебилите | нерегистриран
  8
  -2

  в малката криминална кочина само прокурорите са най честни, всички останали са тяхна жертва.Присъдите се произнасят от екрана и по вестниците и всички са абсолютни престъпници ,само държавните стражари са ангели небесни .

 4. 4
  | нерегистриран
  4
  0

  "А къде е кандидат-шефката на спец-а? Едва ли страда от нежелание за изява ;)))"  И коя от двете те интересува, по-точно?

 5. 3
  | нерегистриран
  8
  0

  А къде е кандидат-шефката на спец-а? Едва ли страда от нежелание за изява ;)))

 6. 1
  | нерегистриран
  16
  0

  Брей, то не остана читав бизнесмен у нас. Всичките ръководители или участници в ОПГ-та.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.