Млада шофьорка, убила баща си, получи условна присъда в Разград


Окръжният съд в Разград постанови условна присъда за млада шофьорка, причинила пътно произшествие, в което е загинал баща й, съобщиха от съда.

Пътното произшествие е станало през април миналата година на пътя между Исперих и Голям Поровец. Обвиняемата, заедно с баща си и сестра си пътували към село Лудогорци. При ляв завой 21-годишната водачка е изгубила контрол над волана и се блъснала в крайпътни дървета. Веднага след катастрофата двете сестри успели да излязат сами от автомобила, а спрели до местопроизшествието шофьори извадили пострадалия им баща, който се возел на задната седалка. Въпреки усилията на медиците в болниците в Исперих и Разград, в следствие на получените тежки травми, след дни мъжът е починал.

За извършеното съдебният състав е наложил на момичето наказание "лишаване от свобода" за срок от една година и четири месеца, изпълнението на което се отлага с изпитателен срок от три години. Обвиняемата е лишена и от правото да управлява моторно превозно средство за срок от две години.

Присъдата подлежи на обжалване.

Измама с евросредсва: Сред задържаните е и кмет

Предишна новина

Мъж ще лежи в затвора за 9 г. заради отвличане на млада жена

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.