Младежът, убил човек на Витоша, си отива вкъщи


Младежът, прегазил човек в района на Витоша, се прибира вкъщи, след като Софийският апелативен съд му определи мярка домашен арест. Според магистратите, 18-годишният Дани Мохамед ал Келани няма да извърши друго престъплнение.

Той бе задържан, след като с мерцедеса си блъсна 63-годишния Радослав Стоянов на "Беловодски път" на връщане от Копитото, където момчето било с компания от още трима негови връстници.

От доказателствата до момента е ясно, че Келани е отказал да спре колата след удара и скрил автомобила в гараж. После споделил на родителите си за инцидента. Нито те, нито приятелите на ученика, са сигнализирали в полицията за случилото се. Според прокуратурата, ако момчето беше спряло след удара, е имало възможност човекът да бъде спасен. Вместо това обаче 18-годишният заминал за Румъния с баща си.

Днес в съда адвокатите на обвинения за убийство по непредпазливост обясниха, че момчетата в колата не разбрали дали са блъснали човек или животно. Освен това според защитниците, Дани ал Келани пътувал с баща си по работа.

Съдът изтъкна като мотив за определяне на по-леката мярка фактът, че Келани е с чисто съдебно минало, учи и работи едновременно. Освен това адвокатите приеха документи, които доказват, че младежът доскоро е бил болен от хепатит и все още се лекува.

"Искам да съм със семейството си и да продължа образованието си", заяви пред магистратите Келани. В съдебната зала бяха дошли родителите му и негови приятели. Майката на момчето криеше лицето си шал и тъмни очила. Близките отказаха да коментират решението на съда.

Ученичка осъди майка си да ѝ плаща по 95 лв. издръжка

Предишна новина

Тихо, да не събудим българите за референдума!

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.