Много политици в списъка с делегатите на Софийската адвокатска колегия


Голям брой политици – бивши и настоящи депутати, министри и зам.-министри включва листата на избраните делегати на Софийската адвокатска колегия (САК), които в края на февруари ще участват в общото събрание на адвокатите от страната за избор на нови висши органи на адвокатурата. Сред избраните са имената на Явор Нотев, Йордан Соколов, Ремзи Осман, Атанас Железчев, Даниел Вълчев, Емануил Йорданов, Николай Свинаров, Младен Червеняков, Петя Шопова, Росен Карадимов, Стефан Фиков, Илонка Райчинова и др. Списъкът на предложените и на избраните кандидати, заедно със стенограмата на заседанието на общото събрание от 28 януари т. г. за избора на делегатите вече може да се прочете на сайта на САК.
Пълната стенограма е особено интересна, защото отразява всички обрати на скандално протеклото заседание на САК и любопитния дебат що е то явен избор – според някои от изказалите се депутати и в началото на 21 век само избор с вдигане на ръка може да е явен.
Утре, неделя, 5 февруари, общото събрание на САК ще пробва отново да избере – на балотаж - ръководни органи на колегията, тъй като на предишното заседание нито един от предложените за членове на Съвета, Дисциплинарния съд и Контролния съвет не получи необходимото мнозинство.

 


Бойко Борисов поръчал на Цветанов да търси разумен диалог със съдиите

Предишна новина

Фалстарт на делото "Белнейски" във ВКС

Следваща новина

Коментари

15 Коментара

 1. 16
  **** | нерегистриран

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 2. 15
  Darrance | нерегистриран
  0
  0

  <a href="http://www.lifeinsurforseniors.com/">life insurance for seniors</a> >:[[[ <a href="http://www.onlineremedynow.com/">ultram</a> %-P

 3. 14
  Dahrann | нерегистриран
  0
  0

  <a href="http://www.lifeinsurpolicies.com/">life insurance policy</a> >:-O <a href="http://www.affordablepillsprices.com/">viagra</a> 8OO

 4. 13
  Vinnie | нерегистриран
  0
  0

  <a href="http://www.getaffordableinsur.com/">auto insurance quotes</a> hzezn <a href="http://www.getbestlifeinsurance.net/">whole life insurance policies</a> :-PP

 5. 12
  ******* | нерегистриран

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 6. 11
  Underblazer | нерегистриран
  0
  0

  <a href="http://www.bestinsurcoverage.com/">best life insurance</a> =((( <a href="http://www.comparelifeinsurers.net/">life and health insurance</a> 954

 7. 10
  wkduswx | нерегистриран
  0
  0

  tBiqX3 <a href="http://wzztcteikyxm.com/">wzztcteikyxm</a>

 8. 8
  делегат | нерегистриран
  0
  0

  Та точно това бяха целите на променящите се, които нахлуха в адвокатския съвет. Да се разбие институцията, за да се превърне всичко в дребна търговия. Лозунгите за "адвокатски монополи" прикриват омразата към свободата и независимостта на професията. Тази омраза намери привърженици в самата адвокатура!

 9. 7
  адвокатската колегия да се закрие! | нерегистриран
  0
  0

  Очевидно адвокатската колегия не е в състояние да реши един елементарен проблем с избор на ръководство! Това означава, че тези хора не могат да решават проблемите на хората и на правосъдието! Затова адвокатската колегия трябва да бъде закрита и всеки адвокат да има възможност самостоятелно да упражнява конституционното си право на свободна адвокатска практика! И ако някои адвокати искат да се сдружават в адвокатски къщи, адвокатски бюра, адвокатски съюзи и пр., да го правят без да поставят в опасност защитата на гражданските права и интереси на обществото! Стига адвокатски монополи!

 10. 6
  дали | нерегистриран
  0
  0

  Дали ще бъде по-добре с креатурите на Наталия Ценова или с онзи за промяната, дето му знаем нещата от 1990 година ? Е,предпочитам Доковска, ако и да няма нищо общо със САК. Всъщност жалко,че няма нищо общо, а САК се иземрва с Ценова ,Марковски и уви- и с Дончев

 11. 5
  нели | нерегистриран
  0
  0

  Какво общо има Доковска със САК, колега?

 12. 4
  @/@ | нерегистриран
  0
  0

  каквото и да е,ще е по-добре без Доковска!!!

 13. 3
  111 | нерегистриран
  0
  0

  И още колеги, същият -Станислав Йежи Лец беше казал "Присъни ми се действителността, събудих се с облекчение " Излезе, че е прав и за изборите

 14. 2
  делегат | нерегистриран
  0
  0

  Имената са без значение, когато изборът на делегати е незаконен. А той беше явно незаконен и дано да бъде отменен, за да се спре падението на колегията.

 15. 1
  делегати на Софийската адвокатска колегия | нерегистриран
  0
  0

  Нямам коментар - Сред избраните са имената на Явор Нотев, Йордан Соколов, Ремзи Осман, Атанас Железчев, Даниел Вълчев, Емануил Йорданов, Николай Свинаров, Младен Червеняков, Петя Шопова, Росен Карадимов, Стефан Фиков, Илонка Райчинова и др.

  Когато на власт е хамелеон, цвета си мени обкръжението. — Станислав Йежи Лец

  Падението на Софийската адвокатска колегия.Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.