Мотористи протестират в цялата страна


Мотористи излязоха отново на протест в цялата страна, като тази вечер шествия има в десет големи града, сред които София, Пловдив, Варна, Бургас и Хасково, информира NOVA. Рокерите казват, че протестират срещу "пороците в съдебната ни система".

Демонстрациите на мотористите започнаха, след като турският гражданин Фарук Бекташ уби двама техни колеги на пътя рай Драгоман. Бекташ беше пуснат под домашен арест от българския съд, след което се укри.

Той все още се издирва, като за него е издадена европейска заповед за арест. Интерпол също го търси.

"Искаме Бекташ да бъде върнат в България. Искаме правда, искаме съд",

заявиха протестиращи, които настояват и за оставка или уволнение на съдийката, пуснала Бекташ от ареста.

Тежката катастрофа стана на 24 юли. Двамата мотористи, тръгнали на мотор за Австрия, за да видят внука си, бяха пометени от Бекташ, движил се със 120 километра в час при разрешени 60. След това турският шофьор получи мярка "домашен арест" и се укри от закона. Властите го обявиха за общодържавно издирване и поискаха съдействие от турските си колеги.

Инцидентът, както и решението на съдийката Недялка Николова обаче предизвика гнева на българските мотористи, които подеха протести и обещаха, че акциите им няма да спрат. Те настояват за промяна в законодателството, която да гарантира, че виновните за смърт на пътя ще получават адекватно наказания и няма да се допуска укриването от закона на виновниците.

Благоевградският съд определи мярка "домашен арест" за Владимир Краузе

Предишна новина

"Българоскептицизъм", или защо бягат младите българи

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.