МП и ДАЗД са започнали проверки заради позорящия клип в Съдебната палата

МП и ДАЗД са започнали проверки заради позорящия клип в Съдебната палата
Въоръжено с пистолет дете позира на последния етаж в Съдебната палата. До него е продуцентът и изпълнител на песента "Yerba", в която се призовава за легализиране на наркотиците, снимка:Официалната Facebook страница на Alek Sandar

Министерството на правосъдието (МП) и Държавна агенция за закрила на детето (ДАЗД) са започнали проверки заради скандалния клип заснет в столичната Съдебна палата, съобщи БНТ. Правосъдният министър Данаил Кирилов е изискал доклад от Главна дирекция "Охрана", който трябва да изясни кой и на какво основание е разпоредил в съдебната сграда да бъде заснет музикален клип, уронващ престижа на съдебната власт. Палатата в София, която е архитектурен паметник, се управлява от председателя на ВКС и единствено той или упълномощено от него лице би могъл да допусне заснемането на продукция с подобно съдържание.
 
 
Държавната агенция за закрила на детето е започнала изясняване и на участието на детето в заснетото видео, с оглед съдържанието на песента, в която се призовава за легализиране на наркотици. На снимка, разпространявана в интернет сайтове, се вижда как детето, заедно с българския изпълнител на песента, позира с насочен срещу обектива пистолет. Снимката е заснета на последния етаж в Съдебната палата. В интернет се появиха и аматьорски видеа, които опровергават опитите за неглижиране на случая и твърденията, че става въпрос за монтаж. 
 
Междувременно от ВКС са наложили цензура на медиите, като са забранили достъпа на журналисти в Съдебната палата в София по време на заседанието за определяне на мярката за неотклонение на Кристиан Николов - виновникът за катастрофата, в която загина журналиста Милен Цветков. Делото трябва да се проведе в следобедните часове в сряда. Началникът на кабинета на Лозан Панов е посъветвал репортерите, ако искат да записват интервюта с адвокатите на Кристиан и с прокурора - да го направят извън сградата на съда, съобщава още БНТ.
 
"Правен свят" изпрати още във вторник въпроси до кабинета на председателя на ВКС във връзка със скандалния клип, превърнал в бордей Съдебната палата. Отговор от Лозан Панов до момента няма.
 
Очаква се скандалното видео да бъде обект на дебат и на заседание на Пленума на Висшия съдебен съвет. 

Още по темата

Обвиниха майката на Кристиан Николов заради смъртта на Милен Цветков - дала автомобила на дрогирания си син

Предишна новина

Изпълнителите на скандалния музикален клип в Съдебната палата я ползвали за декор на банка

Следваща новина

Коментари

5 Коментара

 1. 5
  | нерегистриран
  4
  -2

  Ако може следващият път да е порно, че тая рап-чалгия не ми е по вкуса. Лозан Панов да си повиши културните изисквания!

 2. 4
  | нерегистриран
  6
  -7
  До коментар #3 от "Цензурира? | нерегистриран":
  Съдебните сгради са затворени по препоръки на ВСС. Каква цензура ви се привижда? Между другото, точно пък този сайт с колко материала отразихте катастрофата с Милен Цветков, та сега говорите за цензура?

  "А Вие защо биете негрите?"

 3. 3
  Цензурира? | нерегистриран
  18
  -11

  Съдебните сгради са затворени по препоръки на ВСС. Каква цензура ви се привижда? Между другото, точно пък този сайт с колко материала отразихте катастрофата с Милен Цветков, та сега говорите за цензура?

 4. 2
  Провинциален съдия | нерегистриран
  13
  -14

  По интересно е как Градски съд ще решат мярката, след като са извели като приоритет войната с прокуратурата. Според мен ще се опитат да вземат по- лека мярка за неотклонение на момчето, на пет листа ще напишат, че задъфжането е по изключение предвид младата възраст!

 5. 1
  | нерегистриран
  11
  -12

  Много важно! Ами илюстрират хората гербаджийските дечица що за стока са, лошо има ли?

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.