МВнР на Украйна обяви руския консул в Одеса за персона нон грата

МВнР на Украйна обяви руския консул в Одеса за персона нон грата

Министерството на външните работи на Украйна обяви руския консул в Одеса за персона нон грата и му нареди да напусне страната до 30 април в отговор на експулсирането на украински дипломат от Москва на 26 април. Това съобщи пресслужбата на Министерството на външните работи на Украйна, цитирана от TACC.

"В отговор Министерството на външните работи на Украйна обявява консула на Генералното консулство на Руската федерация в Одеса за персона нон грата. Той трябва да напусне територията на Украйна до края на деня на април 30, 2021 г.", се казва в съобщението.

Украинското външно министерство "изрази силен протест" във връзка с решението на руското МВнР да обяви служител на украинското посолство в Москва за персона нон грата.

Министерството добави още, че "те напълно отхвърлят обвиненията, че украинският дипломат е участвал в дейности, несъвместими с дипломатическия статут".

В понеделник, 26 април, руското външно министерство съобщи, че „във връзка с недружелюбните действия на украинската страна, която на 19 април обяви служител на руското посолство в Киев за персона нон грата и на основата на принципа на реципрочност за дейности, несъвместими с дипломатически статут, е обявен за персона нон грата служител на украинското посолство в Русия". Той трябва да напусне територията на Руската федерация до края на деня на 30 април.

Министерството добави, че ако Киев продължи неприятелските си стъпки към руските дипломати, ще бъдат предприети допълнителни мерки срещу служителите на украинските мисии.

Още по темата

Идеите на новите депутати за закриване на спецсъдилищата за малко да блокират конкурс във ВСС

Предишна новина

Въпреки делото във ВАС: Правната комисия на НС бърза да въведе видеонаблюдение на изборите

Следваща новина

Коментари

1 Коментара

  1. 1
    Те направиха саботажа в Чернобил!!! | нерегистриран
    2
    0

    Украинските фашисти в действие....

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.