МВР награди петима, съдействали при разследването на шесторното убийство в Нови Искър

МВР награди петима, съдействали при разследването на шесторното убийство в Нови Искър
Петимата граждани, които са съдействали при разследването на шесторното убийство в Нови Искър, снимка: МВР

МВР награди петима души във връзка с разследването на шесторното убийство в Нови Искър, извършено в новогодишната нощ. Отличията са дадени на граждани, които са съдействали на органите на реда при издирването на извършителя на кървавото престъпление - рецидивистът Росен Ангелов, който сам сложи край на живота си и бе открит в изоставена постройка край село Луково.

Поздравителни адреси от главния секретар на МВР главен комисар Младен Маринов са получили Бисер Занков, Цветан Цветков, Валери Димитров, Димитър Цветков и Александър Кръстев. Грамотите са връчени от заместник-директора на Дирекция "Жандармерия" комисар Михаил Златанов, който бе ръководител на щаба, координирал действията по разследване на тежкото престъплението, съобщават от МВР.  

"Ръководството на МВР ви изказва своята искрена благодарност за оказаното от вас съдействие и конкретна помощ към органите на МВР при изпълнение на техните служебни задължения за разкриване на тежко криминално престъпление на територията на град Нови Искър", гласи обръщението на главния секретар на МВР към петимата отличени.

Награждаването на групата граждани от Луково е повече от изненадващо, тъй като в хода на изясняване на случая, представители на МВР и прокуратурата многократно изразиха недоволство от факта, че Росен Ангелов е живеел и работил в продължение на години в столицата, въпреки че негови близки и познати са били наясно със статута му на издирвано лице, с влязла в сила присъда "лишаване от свобода" за период от 8 години .

 

Още по темата

Увеличават с два щатовете във ВАП за сметка на прокурорите във ВКП

Предишна новина

Нови 14 магистратски длъжности в Специализираната прокуратура

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.