МВР показа кадри от блокадата на столичните улици и погрома пред БНТ


Увеличават се възмутените граждани, които биват блокирани в кръстовищата от протестиращите, съобщиха от СДВР и показаха кадри от блокадите по софийските улици и погрома пред БНТ, където вчера вечерта симпатизанти на БОЕЦ и „Да, България“, предвождани от общинския съветник Иво Мирчев, окупираха Националната телевизия, обръщаха контейнери за боклук, обиждаха и хвърляха бирени бутилки. 

"Увеличава се броят на възмутените и афектирани граждани, които биват блокирани в кръстовищата и претендират за нарушени права и интереси. Те са склонни на по-крайни действия и единствено присъствието на полицейските органи предотвратяват възникването на саморазправи. Не са редки случаите, при които протестиращите създават предпоставки за възникване на ПТП, като застрашават живота и здравето си и това на водачите на МПС“, каза началникът на отдел „Охранителна полиция“, при СДВР  комисар Радослав Стойнев. 

Към 21.00 часа вчера протестиращите са били призовани от ораторите да блокират възлови кръстовища в центъра на София. Към 21.15 часа са били блокирани 11 кръстовища, а блокадата приключила към 21.30 часа, като само кръстовището на пл. „Орлов мост“ е било освободено за движение в 00.30 часа, стана още ясно по време на блрифинга на СДВР.

 

Арестуваха отново заподозрения за пожара в катедралата в Нант

Предишна новина

Пътуваме със самолет от България до Гърция само с отрицателен PCR тест

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.