МВР вече знае кой е атентаторът от Сарафово. Цветлин Йовчев е убеден, че има връзка с Ливан


Установена е самоличността на терориста, загинал при взрива на летище Сарафово преди две години и в момента по линия на международното сътрудничество за събиране на още доказателства по случая. Това заяви вътрешният министър Цветлин Йовчев пред журналисти.

По-рано днес излезе информация, че според резултатите от българското и международното разследване атентаторът е алжирец.

"В ход е досъдебно производство. Единственият, който може да разреши предоставянето на информация, това е наблюдаващият прокурор. Не искайте от мен в момента да влизаме в такъв разговор", коментира по въпроса Йовчев.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS

Според него "следата" все още води към връзка на атентатора с Ливан. "Какво ще можем в един съдебен процес да докажем, това вече е друг въпрос. Ако ме питате дали аз съм убеден в това – да, аз съм убеден", допълни той.

Припомняме, петима израелски туристи и българският шофьор на автобуса им загинаха на 18 юли 2012 г., след като бомба избухна до автобуса им на летището в Бургас. Страната ни обвини ливанската групировка "Хизбула" за взрива.

Петима горят заради Лясковец

Предишна новина

Мистерията "Брендо" става все по-опасна

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.