МВР вижда престъпна схема с посредници във фалшивите ТЕЛК решения

МВР вижда престъпна схема с посредници във фалшивите ТЕЛК решения

В престъпленията с издаване на ТЕЛК решения все повече става въпрос за престъпна бизнес схема с участие на посредници, съобщи на изслушване в петък в Народното събрание министърът на вътрешните работи Младен Маринов, цитиран от БНР.

Няма случаи да са замесени политически партии или отделни политици, уточни Маринов, става въпрос за чисто криминални случаи.

Най-малката сума за издаване на фалшиво ТЕЛК решение е 200 лева, а основната схема включва от 600 до 2500 лева подкуп в зависимост колко човека участват в престъпната схема.

"Тук вече се забелязва активна работа от посредници, които търсят кандидати да се явят пред ТЕЛК. Нормалният ред е хора със заболявания да търсят явяване пред ТЕЛК, но тук явно вече става въпрос за престъпна бизнес-схема", каза министър Маринов.

МВР продължава издирвателните мероприятия в цялата страна за установяване на незаконно издадени ТЕЛК решения.

Десет са областите в страната с най-висок дял трудоустроени лица, като в област Силистра близо 30 на сто от гражданите получават инвалидни пенсии. Най-много досъдебни производства се водят в област Разград - 16 от общо 29 в цялата страна.

Мая Манолова предлага законови промени за ограничаване свръхправомощията на банките

Предишна новина

КЗД ще проверява дискриминационни ли са критериите за отпускане на помощ за отопление

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.