На делото за катастрофата: Изгониха Лютви Местан от съдебната зала


Окръжният съд в Кърджали даде ход на делото за смъртта при катастрофа на 6- месечно бебе с участието на Лютви Местан. Освен лидерът на ДОСТ, обвиняем е и бащата на детето Юсеин Ахмед. Инцидентът стана на 14 април 2019 г.

Днес бяха разпитани свидетели, озовали се на разклона за село Загорско, където стана тежкия инцидент, за който са обвинени Лютви Местан и Юсейн Ахмед.

Заседанието продължи повече от 6 часа, а напрежението в залата беше голямо. След многократни забележки относно поведението му, председателят на съда изгони от залата Лютви Местан, който твърди, че по разследването има подменени факти.

"Телевизионни камери заснеха безспорно факта, че на 15 април 2019, когато се случи пътно- транспортното произшествие, кръстовището, от които излизам, за да се включа в главния път Маказа- Кърджали, след знака стоп, не беше маркирана със стоп линия", каза Местан.

Директорът на областното пътно управление, който е сред призованите свидетели, обаче заяви, че няма подмяна на фактите. "Не, не, не, кой да я нарисува. Аз ви казах, че може да е била зацапана и абсолютно всичко", каза Иван Гавазов, свидетел, директор на ОПУ.

Бащата на жертва запази мълчание през целия ден. Делото продължава утре.

Задържаха и обвиниха турци за незаконно влизане у нас край Свиленград

Предишна новина

Неправилно нареден банков превод - какво да правим?

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.