Началникът на кабинета на президента Румен Радев го напусна "поради разминаване в оценките, методите и целите на политиката"

Началникът на кабинета на президента Румен Радев го напусна "поради разминаване в оценките, методите и целите на политиката"
Калоян Методиев, снимка:БГНЕС

Калоян Методиев, началникът на кабинета на президента Радев, е напуснал тази сутрин поста си. Той съобщи новината на стената си във Фейсбук:  "Напускам президентската институция поради разминаване в оценките, методите и целите на политиката (не в конюнктурен смисъл). Благодаря на част от екипа, с който работихме. Продължаваме напред!"

От пресцентъра на държавния глава съобщиха лаконично за напускането на Методив, като отказаха какъвто и да е допълнителен коментар по темата, освен, че Радев в подписал указа за освобождаването му.

Така Методиев стана поредният напуснал екипа на Румен Радев.  Първа беше Елена Йончева, която изкара малко повече от две седмици като секретар за връзки с медиите. Тя бе от хората, които бяха плътно до Румен Радев по време на предизборната кампания. След това стана евродепутат от листата на "БСП за България".
 
Друго знаково лице, което напусна президентството и стана евродепутат от БСП, бе първият началник на кабинета на Радев - Иво Христов. Той бе освободен с указ на президента на 18 април 2019 г. Именно на неговия пост бе назначен Калоян Методиев с указ от 19 август 2019 г. 
 
От президентството си тръгнаха и членове на юридическия екип на Радев, на икономическия му - също.

Новият общ мониторинг: ЕК обвързва върховенството на закона с прилагането на мерките срещу COVID-19

Предишна новина

40 съдилища ще продължат да работят с ЕИСС

Следваща новина

Коментари

6 Коментара

 1. 6
  МОТЮ | нерегистриран
  3
  -4
  До коментар #5 от "ТОТЮ | нерегистриран":
  ТОЯ Е БИЛ В СДС-МЛАДЕЖКОТО. МНОГО МИ Е ИНТЕРЕСНО КАКВО ПРАВИ В АДМИНИСТРАЦИЯТА НА ПРЕЗИДЕНТА,КОЙТО Е ЧЕРВЕН,БЕЗ НИКАКВО СЪМНЕНИЕ

  Не е червен, а зелен! Ако беше червен щеше да е вкарал в НС проекта си за конституция, който да предвижда да сме президентска република. Ти не виждаш ли, че окраската е без значение, а важното е КОЙ прибира парсата. Той си е летец и в политиката (която значи държавно управление) е случайно, заради бат Герги.

 2. 5
  ТОТЮ | нерегистриран
  2
  -2

  ТОЯ Е БИЛ В СДС-МЛАДЕЖКОТО. МНОГО МИ Е ИНТЕРЕСНО КАКВО ПРАВИ В АДМИНИСТРАЦИЯТА НА ПРЕЗИДЕНТА,КОЙТО Е ЧЕРВЕН,БЕЗ НИКАКВО СЪМНЕНИЕ

 3. 4
  Фриц Клингенберг | нерегистриран
  5
  -9

  Хора помнете и запечатайте този момент! След 2 години ще сме (полу)президентска република. Съдиите и прокурорите ще са изборни и мандатни. Президент ще е Бойко Методиев Борисов. Пак ще си говорим ... за отровници, свирачи и каменоделци, но формата ще е друга. Иначе мат'риалът си е същия.

 4. 3
  Авраам | нерегистриран
  3
  -7
  До коментар #2 от "Соломон | нерегистриран":
  Президентът Радев правилно отстрелва един по един наложените му румнаджии - следва секретаря по външна политика Николай Милков...

  Накрая ще се върне там откъдето излезе. Нека постреля ... на воля.

 5. 2
  Соломон | нерегистриран
  8
  -6

  Президентът Радев правилно отстрелва един по един наложените му румнаджии - следва секретаря по външна политика Николай Милков...

 6. 1
  Damnatio memoriae | нерегистриран
  6
  -10

  Радев - къде ти е проекта за Конституция?! А?! Имаш цяла администрация на разположение с бюлюк съветници! Защо не поиска властта законно, т.е. като внесеш проект за Конституция по силата на който България да е президентска или полупрезидентска република! На осн. чл. 159, ал. 1 от Конституцията. Защо подписа на Гешев, Радев?! Защо?! Свършено е с твоето "резидентсване" на Дондуков 2! Само с "мутри вън" не става, а ставаше и с ето ми проекта - искам властта! Аз мога, аз имам екип, аз съм почтен. Нима съдиите и прокурорите не трябва да са изборни и мандатни, т.е. така както беше допреди основния на др. Андрей Карлович, а?! Чл. 128 от предходната Конституция, приета на референдум, какво повеляваше, а?! Нима в текста има нещо комунистическо, капиталистическо, монархо-фашистко или просто политическо, а?! Нима не е така в половината Европа и САЩ! Или Иванка от "отровеното общество" ти дава "безплатни" съветчета как да опазиш наследството на др. Луканов? Нима си доволен от присадения в българската съдебна тъкан орган - ВСС? Или от ИВСС? И за какво са ни тези номенклатурчици?! Дето ти положиха указа и после ... хоп ти арестуваха пред целия свят съветника по вътрешната сигурност и служебен вътрешен министър. Не без основание, а за да ти покажат колко си гнил ... когато си подбираш гнилите ябълки! С тях ли ще съставяш служебен кабинет ...
  ¡No pasarán!

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.