Началникът на Софийския затвор е отстранен от длъжност

Началникът на Софийския затвор е отстранен от длъжност
Ст. комисар Десислав Трайков, снимка:БГНЕС

Ст. комисар Десислав Трайков е отстранен като началник на Софийския затвор, съобщиха от Министерството на правосъдието.

"Във връзка с образувано дисциплинарно производство срещу ст. комисар Десислав Трайков, началник на Затвора-София, със заповед на министъра на правосъдието проф. Янаки Стоилов от днес, 4.06.2021 г., същият е отстранен от длъжност до приключване на производството. Функциите на началник на Софийския затвор ще бъдат изпълнявани от заместник-главния директор на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ /ГДИН/ ст. комисар Цветан Цветков", пишат от ведомството.

Със заповед на главния директор на ГДИН гл. комисар Ивайло Йорданов от петък е отстранен от длъжност и мл. инспектор Илия Йорданов - надзирател в ареста на бул. „Г. М. Димитров“ № 42  към Областна служба „Изпълнение на наказанията“ - София. Образувано е дисциплинарно производство по повод данни за осъществен от него нерегламентиран контакт със задържано лице.

Още по темата

Новият здравен министър назначи човек на Пeтър Харалампиев и Васил Божков в болница „Лозенец“*

Предишна новина

Гешев пие кафе с уличния търговец на чорапи Митко

Следваща новина

Коментари

4 Коментара

 1. 4
  Гдо | нерегистриран
  2
  0

  Защо забравихте и нашите парашутисти.

 2. 3
  Стив Ханке, икономист и професор по приложна икономика от университета „Джон Хопкинс“ в САЩ | нерегистриран
  0
  0

  В България корупцията е толкова голяма, че тя е лесна мишена! Представете си ловец на едър дивеч. Той иска голям трофей. Байдън иска такъв. Той е едва от няколко месеца на поста си и се опитва да е агресивен в налагането на санкции по закона ”Магнитски”. В България корупцията е толкова голяма, че страната се превръща в лесна мишена. Затова сега. Това е причината това да е най-голямото действие по закона ”Магнитски”. Огромни са последствията за държавата. Има нанесена сериозна щета върху репутацията на България.
  Неправителствените организации действат почти като ловци на глави. Събират информация, която представят под формата на доклад на Министерството на финансите два пъти в годината. Те са дълги 100 страници и се оценяват по доста технократски начин. Отнема време. Тогава се отсъжда.
  Финансовото министерство на САЩ няма да предостави доказателства, за каквито настояват както от ДПС, така и от ГЕРБ, например. Обявената информация е подробна, а Министерството на финансите е уверено в казаното и има готовност да защити тези твърдения в съда, ако се наложи.
  Министерството никога не е губило дело. Ако такова се заведе, вероятността да бъде загубено е 100%.
  Над 60% от всички международни транзакции използват щатски долари и минават през Ню Йорк, както и трите големи банки. В този смисъл според закона „Магнитски“ и санкциите, на наказаните лица се забранява достъпа до щатския долар. Това ги ограничава.
  В България едно голямо предприятие няма да работи със санкционираните лица. Ако го направи, има опасност и тези предприятия да бъдат санкционирани. Може всички тези фирми да бъдат затворени.Репутационните щети върху България ще са най-големи.
  Правителството на Борисов е гордо с "овладяването" и на пандемията. Но всъщност епидемията от COVID-19 е пълна катастрофа за България, а правителството е пропиляло времето си при пълната вълна с насочване на вниманието към въпроси като влизането в чакалнята на Еврозоната.

 3. 2
  Велислава Дърева | нерегистриран
  5
  0

  Чий е този кучи син?

  „Той може да е кучи син, но е наш кучи син“ („He’s a son-of-a-bitch, but he’s our son-of-a-bitch“) – тези думи на Рузвелт (1939 г.) гарантират безметежното всевластие на никарагуанския диктатор и откровен бандит Анастасио Сомоса.

  Този „принцип“ на „висшата“ политика гарантира безметежното всевластие на всеки откровен бандит, навсякъде. От Латинска Америка до Украйна и пътьом – през България.

  „Няма бедност. Има усещане за бедност“, казваше Костов.
  „Няма корупция. Има усещане за корупция“, казва Борисов.
  Усещане ли?!

  Откак САЩ наложиха санкции на Божков, Пеевски и Желязков по закона „Магнитски“, социалните мрежи преливат от благодарности, разноцветни политици дефилират широко усмихнати, Гешев щурмува МВР, протестиращи щурмуват кабинета на Гешев, а дежурните херолди на вечната българо-американска дружба бродят по телевизорите с изменени лица.

  Обаче един въпрос гложди всички – кой е този корумпиран лидер, чието име САЩ тъй тайнствено премълчават. Напразни тревоги! Всички знаят името на „нашия кучи син“, знаят му биографията, знаят колко дядовци има, даже знаят коя е Мата Хари, макар той самият да се колебае по този сакрален въпрос все още.

  И главно – знаят и САЩ, и ЕС, ЕК, ЕП, ЕНП и прочее – всички, които го създадоха, отгледаха, обгрижваха и дундуркаха 20 години. Те знаеха с кого си имат работа. И точно защото знаеха, го натресоха на българската държава. И документи след себе си оставиха.

  Пак трябва да припомням факти и документи. Обществената памет е къса, а политическата – кратка.
  Още 2001 г. фондация „Ханс Зайдел“ на ХСС си хареса „кучия син“, после му направи партия, обзаведе го с програма, в ЕНП го посрещаха възторжено (публично) и с присмех (зад гърба му, докато измерваха с педи този гръб), изобщо – идилия. Знаеха, че е „як дънер, но с плитки корени“, че „умее гениално да се самоинсценира“, че „нехае за образованието“, че си е просто един мутрафон, ама полезен мутрафон. Полезен за кого?

  „ГEРБ e нa влacт пoчти нeпрeкъcнaтo oт 2009 г. Кoрупциятa прoцъфтявa c пocтoяннo нoви мeтoди зa приcвoявaнe дoри нa пaритe нa EC“, каза наскоро бивш германски дипломат в България. А сега, след задействането на закона „Магнитски“ германските медии вопият: „Срам за ЕС! Спи ли Брюксел!“. Спи.

  През 2006 г. посланикът на САЩ Джон Байърли в една грама характеризира безпогрешно „кучия син“: „има улично образование и кратък диапазон на внимание“; „описа себе си като най-голямата придобивка на България“; „безсрамно си правеше реклама“; „изгради PR машина“; „плаща в брой за позитивно отразяване и заплашва тези, които пишат негативни репортажи“; „изключително чувствителен за публична или частна критика“; „непредсказуема личност с необуздана политическа амбиция“; „особено цени одобрението на САЩ“; „видимо проамерикански политик“; „егото може да е най-силният ни лост за влияние върху него“…

  Все пак Байърли предупреди: „Ние трябва да продължаваме да го бутаме в правилната посока, но никога не трябва да забравяме с кого си имаме работа“. Забравиха.

  През 2008 г. в една грама посланик Нанси Макълдауни допълни образа на „кучия син“: „недодялана и изменчива фигура“, „експлоатира копнежа за силен лидер“; „демонстрира липсата на изтънченост и простотата си като свои отличителни достойнства“; „най-хитрият и харизматичен играч на деня“; „майстор на подвеждането и преструвките“; „груба политическа сила с акцент върху всяка от трите думи“; „взима решенията си инстинктивно“; „ние можем да го насочваме, както и неговата партия ГЕРБ, към по-благонадеждни позиции“…

  Междувременно, през март 2007 г. списанието на Американския конгрес „Конгрешънъл куотърли“ (Congressional Quarterly – CQ) публикува обширен анализ за все същия „кучи син“, автор – Джеф Стайн.

  18 месеца по-рано (т.е. есента на 2005 г.), швейцарска банка възлага (защо ли?) на екип от „високопоставени служители на американските органи на реда“ да проучат въпросния персонаж. Резултатът е поверително досие, дебело 9 сантиметра.
  Констатациите: „Българският партньор на Буш във войната с терора е бил свързан с мафията“, „близък съратник на прочути мафиоти“; „има документирана история на бизнес връзки с високопоставените ръководители на организираната престъпност“; „връзките с мафията трябва да предизвикат изключителна предпазливост от страна на американските органи на реда“.

  И заключението на високопоставен служител на ФБР: „Това е последният пример за политическата търговия, слагаща Пентагона, ЦРУ и ФБР в едно легло с някои от най-корумпираните и престъпни лидери. Какъв ужас!“.
  А в леглото – Мата Хари!
  Ах, какъв ужас, наистина!
  Пентагонът, ЦРУ и ФБР не са забелязали Мата Хари! Срам! А ние на тях разчитахме! Тюх!
  И кого санкционират САЩ днес?
  Себе си санкционират! Своя си „кучи син“! Който привижда себе си като един Левски и казва:
  Няма мафия. Има усещане за мафия.
  Няма грабеж. Има усещане за грабеж.
  Няма престъпност. Има усещане за престъпност.
  Няма корупция. Има усещане за корупция.
  Усещане ли?!
  А цялата кохорта на „кучия син“ надава истерични писъци от бункера: „Хунта! Пълзящ преврат! Помощ!“…
  Ах, какъв ужас!

 4. 1
  Гдин | нерегистриран
  6
  0

  Да се сменят и всички Началници на ОСИН и РСИН...

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.