Над 100 ареста в Лондон по време на съботните протести


Повече от 100 ареста бяха извършени по време на белязаните с насилие протести в централен Лондон след като полицията беше нападната от групи на крайнодесни активисти.

Хиляди души се стекоха отново в Лондон в събота, за да протестират, като този път по улиците имаше не само хора от антирасисткото движение Black Lives Matter, но и такива, които твърдяха, че са дошли, за да защитят статуите-символи на британската история. Точно тези хора нападнаха полицията пред статуята на Уинстън Чърчил пред парламента и военния мемориал на Уайтхол.

Премиерът Борис Джонсън заяви, че „расисткото хулиганство няма място по британските улици“.

Лондонската полиция бе наложила ограничение протестите да приключат до 19 часа (българско време), но и след този час на места останаха доста хора.

Полицията арестува повече от 100 души за различни нарушения: насилствено нарушаване на обществения ред, нападения срещу полицаи и притежание на непозволени оръжия. Ранени бяха 6 полицаи.

От показаните кадри ясно се вижда как групи от предимно бели мъже голи до кръста търсят повод да влязат в сблъсък с полицията, замеряйки я с бутилки и кутии с бира, и как заплашват приближилите ги журналисти.

Антираристкият протест в района на Хайд парк, протече като цяло мирно след като полицията направи всичко възможно да не се стигне до пряк сблъсък между двете групи протестиращи. 

Главният прокурор: Пътят към Ада е постлан с добри намерения, логично е да искат да сложат намордник на прокуратурата

Предишна новина

Дискотеките и баровете отварят още на 15 юни

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.