Над 120 тона достигна откритото количество загробен oт Бобокови боклук край Червен бряг и село Рупци

Над 120 тона достигна откритото количество загробен oт Бобокови боклук край Червен бряг и село Рупци
Част от откритите отпадъци, снимки:ПРБ

Повече от 120 тона достигнаха незаконно загробените отпадъци, открити в землищата на гр. Червен бряг и на с. Рупци, обл. Плевен, които по външни белези могат да се определят като опасни. Първоначалният анализ сочи, че това е едва около 1/3 от общото количество заровен отпадък, генериран от дружества, собственост или свързани с досъдебното производство, по което са обвиняеми братята Атанас и Пламен Бобокови.

В хода на извършения оглед под ръководството на Специализирана прокуратура е открито и трето място с изкопни ями, които са служили за съхранение на неустановено като количество и съдържание незаконен отпадък. Районът се охранява като предстоят действия по установяване на произхода на отпадъците.

Досегашните действия, стартирали на 01 юли 2020 г., установяват, че за момента в откритите силажни ями се е съхранявал опасен отпадък, включващ части от акумулаторни батерии, загробени преди около 4-5 години, които не подлежат на последващата преработка.

„Продължават действията на прокуратурата по разследването, както и по установяването и на други местонахождения на незаконно загробени отпадъци“, уточняват от държавното обвинение.

Още по темата

Френският премиер Едуар Филип подаде оставка, с него се оттегля и цялото правителство

Предишна новина

ВСС с десет публични обсъждания на моделите за реформа на съдебната карта

Следваща новина

Коментари

1 Коментара

 1. 1
  | нерегистриран
  2
  0

  Не ни занимавайте с глупости.
  Я да коментирате защо елитния стопански отдел на СГП бе преместен в .....затвора. Със светкавична скорост и при малоумни доводи.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.