Над 200 КПП-та в страната за почивните дни

Над 200 КПП-та в страната за почивните дни

Засилена проверки за алкохол и наркотици започва полицията във връзка с поредицата почивни дни. Това съобщиха на брифинг началниците на отделите "Охранителна полиция" и "Пътна полиция" в ГДНП и СДВР, като предоставиха и информация за създадената организация и контрола по пътищата в страната.
 
"Все още са в сила ограниченията, въведени от здравния министър, за влизане и излизане в областните градове – основанията в неговата заповед са полагане на труд в населеното място, здравословни причини, завръщане на настоящ или постоянен адрес, необходимост от полагане на грижи за близък, необходимост от снабдяване със стоки", заяви комисар Веселин Младенов, началник на отдел "Охранителна полиция", ГДНП.
 
По-строги са ограниченията за София, като в столицата се допускат само автомобили, които отиват или се връщат от работа, като има и изключения.
 
"Обособени са над 200 КПП-та в София и областните градове, като до момента са извършени над 55 000 проверки на декларациите, които гражданите предоставят. Малко над 3400 са декларациите, в които се установява несъответствие – гражданите са посочили, че отиват на работа, но нямат регистриран трудов договор. 466 дори са регистрирани като безработни. Образувани са над 1300 досъдебни производства до момента, 1287 са за неспазване на наложените противоепидемични мерки", уточни още комисар Младенов.
 
Около 200 досъдебни производства са за декларирани неверни данни в декларациите. Съставените до момента актове са над 19 200, от които над 14 600 са за неносене на маски.
 
"Служителите на "Пътна полиция" ще бъдат ангажирани и с проверки на КПП-тата в София и в областните градове", заяви комисар Звезделин Колев, началник на отдел "Пътна полиция" и добави, че допълнителни екипи ще контролират водачите на МПС, ще бъде засилен контролът с технически средства за спазване на ограниченията за скоростта.
 
Полицията засилва и контрола над мотористите до 13 май. По празниците ще има и допълнителни екипи, които ще проверяват за алкохол и наркотични вещества.
 
"Пътна полиция" призовава гражданите да ограничат пътуванията си с цел спазване на мерките, въведени от Министерството на здравеопазването. 

Севдалин Мавров поиска оставката на председателя на ВКС: Бъдете мъж, г-н Панов!

Предишна новина

Малките, средни и микро предприятия доказват приемането на ГФО и годишните доклади за дейността само с декларация

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.