Над 230 000 лв. достигнаха даренията за здравни заведения от прокурори, следователи и съдебни служители

Над 230 000 лв. достигнаха даренията за здравни заведения от прокурори, следователи и съдебни служители

Още 80 000 лв. събраха прокурори, следователи и съдебни служители в подкрепа на лекари, медицински специалисти и доброволци от цялата страна, ангажирани с лечението на заболелите от новия коронавирус COVID-19, съобщиха от държавното обвинение. Така, за по-малко от седмица след като стартира кампанията, общата сума, която е дарена от магистратите и служителите, достигна над 230 000 лв.

След първоначалния призив за подкрепа на УМБАЛСМ "Н.И. Пирогов" и УМБАЛ "Александровска", на интернет страницата на прокуратурата бяха публикувани банковите сметки за дарения и за болница "Д-р Стамен Илиев" в Монтана, както и на кампанията на Българския лекарски съюз "ЗА ГЕРОИТЕ В БЯЛО". Много магистрати и съдебни служители дариха финансови средства и на болничните заведения по места. Даренията продължават и през настоящата седмица.

Прокурорите, следователите и съдебните служители от Окръжна прокуратура – София дариха 3000 лв. на УМБАЛ "Св.Анна" в столицата.

Над 6000 лв. е дарението, което Окръжна прокуратура – Благоевград е направила за местната болница. Дарението на РП-Благоевград е над 5000 лв. От Районната прокуратура в Генерал Тошево магистрати и служители ще дарят 5% от месечното си възнаграждение.

Близо 6000 лв. е дарението, което Окръжна прокуратура – Велико Търново прави за МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов" в града. За същата болница дарение правят и от РП-Свищов и РП-Павликени.

От РП-Сандански са дарили средства за местната болница. Така са постъпили и магистратите и служителите от АП-Пловдив, ОП и РП-Хасково, ОП-Ловеч, ОП-Пазарджик, ОП-Ямбол, ОП и РП-Видин, РП-Габрово. ОП и РП-Силистра.

Над 6000 лв. са дарили на УМБАЛ "Д-р Ст. Киркович" от ОП-Стара Загора.

Почти 3000 лв. е дарението, което правят за болницата в Сливен от Районната прокуратура в града. Магистратите и служителите от АП-Варна, РП-Лом, ОП и РП-Монтана, РП-Горна Оряховица, РП-Берковица, АП-Пловдив и ВОП-Пловдив също са приели решения да дарят средства на здравните заведения в съответните населени места.

Магистратите и служителите от ОП и РП-Кюстендил са дарили средства за болниците в Кюстендил и Дупница, както и на УМБАЛСМ "Н.И. Пирогов" -  3500 лв.

За Клиниката по пулмология в Плевен даряват местните прокурори, следователи и съдебни служители.

Военните прокурори от София са дарили средства на столичните болници "Пирогов" и "Александровска", същото са направили и от Апелативна специализирана прокуратура. От РП-Своге са направили дарения за местната болница и за "Пирогов".

МБАЛ "Бяла Слатина" получава дарения от прокурори, следователи и служители от  Враца, Козлодуй, Мездра, Бяла Слатина, както и от РП-Оряхово, чийто призовкар, който макар да е в затруднено финансово положение, е направил дарение в размер на 50 лв.

Ръководството на прокуратурата изразява благодарност за инициативата на Асоциацията на прокурорите в България за откриването на дарителска кампания за закупуването на необходимата на лекарите специализирана медицинска апаратура и техника, лични предпазни средства с най-висок защитен клас.

Нека всички, които имат възможност, да бъдат солидарни и да се включат в кампанията, дарявайки 1 лв. чрез изпращането на SMS с текст DMS SOLIDARNOST на кратък номер 17777 за трите мобилни оператора в България (не се удържа ДДС).

 

Още по темата

Извън ареста срещу гаранция от 10 000 лева за нарушител на карантината в София

Предишна новина

Вуду-парламентаризъм и извънредно положение

Следваща новина

Коментари

3 Коментара

 1. 3
  нерегистриран | нерегистриран
  1
  -3

  Коментар 1 е напълно прав, само че засегнатите от него се правят, че не са го видели или започват атака, както ком. 2. Преодоляването на здравната, икономическа и социална криза изисква много по-голяма солидарност от всички членове на обществото и разпределяне на тежестите. Не е морално, не е хуманно и не е логично, частния сектор и особено самоосигуяващите се лица да поемат цялата тежест. Същите имат заеми за осъществяване на дейността си, наеми на помещения, задължителни осигуровкии и други текущи разход, Частният реален сектор в сферата на производството и услугите пълнят бюджета. А имат ли подобни разходи държавните служители??? Не вярвам само на коментар 1, че има раздадени около 40 милиона. лева за дрехи на работещите в съдебната системав. Ако това е вярно в този момент на извънредно положение, когато маски, защитни облекла и специализирана апаратура са в недостиг, да се раздават безотчетни пари за дрехи, вероятно граничи с престъпление, Незнам добре е да се провери !!!

 2. 2
  RRR | нерегистриран
  4
  -1

  А ти даде ли твоя принос, макар и малък.На пълзящия не му е дадено да лети.

 3. 1
  | нерегистриран
  2
  -15

  Съдебнатка 9система получи 2640 лв-бонус за дрехите-БЕЗОТЧЕТНА , , БЕЗФАКТУРНА СУМА, екстра ,която е над заплатите. 15 000 инсталирани по 2640 са почти 40 000 000 лв.

  В добавка към заплатите-например на апелативно ниво са 4-5000 лв, необложени с осигуровки.

  В добавка, има звена пуснати да си стоят в дома си,без да са пуснати в отпуск-а в частния сектор хората са в платен, неплатен отпуск или съкращавати.  Парите за дрехи са 40 милиона, а даренията са 230 000 лв?!

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.