Над 300 акта са съставени за струпвания на хора на обществени места

Над 300 акта са съставени за струпвания на хора на обществени места
Ивайло Иванов, главен секретар на МВР

Над 300 акта за струпвания на хора на обществени места са съставени вече у нас. Това заяви в интервю за Нова телевизия главният секретар на МВР Ивайло Иванов. Образувани са и над 300 досъдебни производства за нарушаване на карантината.

"Колегите първо предупреждават, но има хора, които не се вслушват и биват санкционирани. Още от миналата седмица на служителите на МВР беше наредено по високоговорителите на патрулните автомобили да предупреждават гражданите да не се струпват на едно място и да се прибират. Аз съм дал на всички областни директори правомощия, всеки, според обстановката, да преценява какви мерки да предприеме. Навсякъде карантинирането е различно. Безотговорните граждани трябва да се стреснат малко", заяви още Иванов.

По думите му в настоящата ситуация са необходими и самоконтрол и отговорност от страна на гражданите.

"Не бива насила да става всичко. Ако всички мерки се контролират само от МВР, то тогава нашата кауза е обречена на провал", смята Иванов.

Над 25 000 са гражданите, поставени под карантина към момента.

ази цифра се променя постоянно, тъй като има нови случаи, а на някои 14-дневната карантина вече е изтекла. При извършване на проверка полицаите могат по ЕГН да проверят дали определено лице трябва да е под карантина вкъщи", посочи още Иванов.

Главният секретар на МВР обясни, че ако карантината е нарушена - или се образува досъдебно производство, или се извършва проверка.

Вуду-парламентаризъм и извънредно положение

Предишна новина

Прокуратурата пита здравния министър за контрола върху бързите тестове за коронавирус

Следваща новина

Коментари

4 Коментара

 1. 6
  | нерегистриран
  7
  0

  След като т.9 от цитираната от номер 3 заповед е отменена-къде е законовото основание да бъдат санкционирани "струпванията на хора"?

  Къде пише,че е забранено струпване на хора, и какво значи струпване на хора?

  Че във всеки автобус има струпване на хора, алооооу. Това забранено ли е, къде го пише?  Ако е целесъобразно да има такава забрана -запишете го в някой ОАА на МЗ, а не глобявайте,при липса на правно основание.

  Чакам пояснение-къде го пише ,че има забрана за струпване на хора. Какво значи струпване на хора? Или се ползва това,че съдилищата са хлопнали кепенците?

 2. 4
  | нерегистриран
  1
  0

  25 000 не е цифра. А е число. Учи се в първи клас какво значи цифра и какво е число.

 3. 3
  | нерегистриран
  0
  0

  http://www.mh.government.bg/media/filer_public/2020/03/19/rd-01-139_izm_rd-01-124_dop_rd-01-131.pdf

  т.9 от предишна заповед-отменена.

 4. 1
  | нерегистриран
  3
  -2

  Вместо да се въвеждат нови и нови рестрикции, да се карат хората да пускат SMS-и, когато решат да отидат до "тоалетната" и се въвеждат други европейски псевдо практики, то нека държавата да се вземе в ръце, в лицето на силовите си органи /полицията/ и да накара непослушните софиянци да спазват и досега въведените мерки за карантината. Защото заради стотина души софиянци, а и не само, страдаме всички останали----защо?

  Пак се проявява една стара и позната картина от близкото минало. Когато не можеш да накараш органите си да работят, както трябва и то по закон и качествено, променяш законите, премахваш трудностите от тях в процедурите и увеличаваш /въвеждаш нови/ наказанията, като принуждаваш на края ѝ хората сами да си ги плащат, тъй като органите не могат и това да сторят, за да ги съберат.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.