Надзирател осъди ареста за извънреден труд


Надзирател от областно звено "Следствени арести" в Русе осъди Главна дирекция "Изпълнения на наказанията" да му плати извънреден труд за 15-минутните инструктажи преди и след 24-часовата смяна. С решение на Районния съд М.Ц.М. трябва да получи 187,92 лв. с лихвата към заплатите си от 4 г. насам. Работодателят e задължен да му признае и правото на 4 дни допълнителен платен годишен отпуск. Той трябва да погаси още 200 лв. разноски по делото и може да обжалва присъдата пред Административния съд.

До трудовия спор се стига, след като надзирателят е уволнен. Докато го възстановят на длъжността, М.Ц.М. завежда иск, че работодателят не му плаща за удължен работен ден. Той изчислява, че инструктажите добавят по половин час труд към всяко дежурство. От ГД "Изпълнения на наказанията" оспорват, че "задълженията за явяване на работа и оставане при предаване на смяната за 15 минути не са действия, свързани с практическото носене на служба".

Вещото лице по делото обаче изчислява, че надзирателят е положил общо 33,5 часа извънреден труд. За тях работодателят му дължи 187,92 лв. и съдът го осъжда да ги плати.

Брад Пит беше отхвърлен като съдебен заседател

Предишна новина

Осъдиха роми за гавра с влюбени

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.