Наемниците на Цветан Василев и Васил Божков от площада отново призовават за метеж

Наемниците на Цветан Василев и Васил Божков от площада отново призовават за метеж
Арман Бабикян (вдясно), Велислав Минеков (вляво) и Николай Хаджигенов, снимка:БГНЕС

Наемниците на Цветан Василев и Васил Божков от площада, назоваващи себе си „Отровното трио“, отново призовават за метеж.

След като рано сутринта в петък полицията възстанови обществения ред в страната, премахвайки палатковите лагери на шепата платени протестъри, окупирали възлови кръстовища в София и още няколко града, Арман Бабикян, Велислав Минеков и Николай Хаджигенов публикуваха пореден призив в социалната мрежа Фейсбук за организиране на нови барикади, макар че са наясно, че това е незаконно.

Чакаме Ви довечера в 20:00 ч. пред Министерски съвет с всички възможни средства за изграждане на барикадите отново“, зове Хаджигенов.

„Няма да спрем, няма да приключим това, което започнахме“, потвърждава и Бабикян.

„Тази вечер ще ги издухаме. Сами са си виновни. Предизвикаха бяс, който ще ги измете. Нека тази вечер всички да се съберем заедно, ударно, докато ги изметем“, призовава и Минеков.  

С действията си, които с всеки изминал ден стават все по-агресивни и нападателни, наемниците на бегълците от българското правосъдие Василев и Божков извършват престъпление по Глава Първа от Наказателния кодекс. Т. нар. „Отровно трио“ вече близо месец необезпокоявано извършва поредица от престъпни посегателства срещу личността и правата на гражданите и цялостния установен в страната правов ред. Най-малкият ефект от действията им от последните седмици всъщност бе и окончателното отдръпване на стотици хора от протестите, които видяха истинското лице на самопровъзгласилите се за техни водачи.

Сред най-важните въпроси в случая е къде са прокуратурата и МВР и защо институциите затварят очите си за престъпните действия и поредицата от призиви за метежи и гражданско неподчинение на въпросното трио. Защо, въпреки пороя от провокации, сред  които бе и занасянето на ковчег с името на премиера Борисов на площада пред Министерския съвет, въпросните протестъри все още не са арестувани и разследвани, след явните им опити за предизвикване на гражданска война? Единственото, което оттук нататък остава на институциите е да влязат в ролята си, а жандармерията и полицията да са безкомпромисни при опазване на обществения ред при евентуални поредни ексцесии, предизвикани от Бабикян, Хаджигенов и Минеков, за да не осъмне България в кръв и пепел.

Довечера! Всички! Заедно! 20 ч. пред Министерски съвет 👊🇧🇬 Бунт срещу диктатурата на Борисов!

Публикувахте от Отровното трио в Петък, 7 август 2020 г.

Ресторантьори против затварянето на кръстовища от протестиращи

Предишна новина

Съдийската колегия освободи Теодора Георгиева, назначена за първия европейски прокурор от България

Следваща новина

Коментари

8 Коментара

 1. 8
  though cookie | нерегистриран
  2
  0
  До коментар #4 от "До № 3 | нерегистриран":
  В НК има и други текстове. Прочети ги. Ако можеш да четеш. Зле си със обратните искове, може да пострадаш. Лошо, разбира се. Правото е за образовани, цивилистично мислещи хора, а не за политически зависими буквоеди. Защо жалбата ти трябва да се отнесе към прокуратурата? Има и съд, ако не си чувал. Или не познаваш друг закон освен наказателния? Правото на протест не е регламентирано в учебниците на Симеоновската школа. Пише го в Хобс, в Платон, в Джон Лок, в Макиавели - имена, които едва ли значат нещо за теб. И в няколко регламента на ЕС, които ти няма как да си чел. В ЗЗД също, има го на български. Ако не е така, извинявай. Но поне пиши аргументирано.

  Ти си много зле с граматиката. Цитирам: "Зле си със обратните искове, може да пострадаш. Лошо, разбира се. Правото е за образовани, цивилистично мислещи хора, а не за политически зависими буквоеди."
  Не е "със обратните". Предлогът със се употребява пред думи, които започват със "з" или "с". В никакъв случай не си образован и не виждам на какво основание критикуваш други хора!

  Зле си и с правото. Няма защо да насочваш номер 3 към Платон, Макиавели и т.н. Правото на мирен протест е разписано в Конституцията на РБ. Но вашите протести в никакъв случай не са мирни. Вие неуважаеми водите психологическа война и то не с Борисов и Гешев, а с редовите граждани!

  Много пишман-юристи се подвизават в интернет. Лъжете-мажете, тълкувате си законите какво ви е угодно. И ти си един от тях. Номер 3 няма да пострада ако подаде жалба срещу теб. Плашиш гаргите, неуважаеми.
  Дано държавата се вземе в ръце и да ви прати там, където ви е мястото.

 2. 7
  Съдът | нерегистриран
  4
  -3

  Спирането на метрото от протестиращ не е престъпление

  Πoвдигнaтитe oбвинeния зa xyлигaнcтвo зapaди вpeмeннoтo cпиpaнe нa мeтpoтo в Coфия нa 20 юли са нecъcтaвoмepни. Действията на протестиращите мoжe и дa ca мopaлнo yĸopими, нo нe ca пpecтъпни, пocтaнoви cъдия Hиĸoлaй Уpyмoв oт Coфийcĸия paйoнeн cъд.
  Няколкоминyтнoтo cпиpaнe нa мeтpoтo cтaнa нa 11-ия дeн нa гpaждaнcĸия пpoтecт c иcĸaния зa ocтaвĸи нa глaвния пpoĸypop Ивaн Гeшeв и нa пpeмиepa Бoйĸo Бopиcoв.
  Съдът се произнесе по иcĸaнe oт CДBP дa paзpeши пpинyдитeлнo извъpшвaнe нa пoлицeйcĸa peгиcтpaция нa Cвeтocлaв Tpaйĸoв, ĸoйтo бe зaдъpжaн нa 20 юли пo oбяд зa cпиpaнeтo нa мeтpoтo чpeз изĸлючвaнe нa шaлтepa нa cтaнциятa „Coфийcĸи yнивepcитeт“ зaeднo c eĸcдeпyтaтa и нacтoящ aдвoĸaт Mинчo Cпacoв. Tpaйĸoв e oбвинeн зa cъyчacтиe в xyлигaнcтвo.
  Ha cлeдвaщия дeн Tpaйĸoв бe ĸaтeгopичeн, чe нe e yчacтвaл в cпиpaнeтo, cлязъл e в мeтpoстанцията, зa дa cи взeмe нeщo зa пиeнe и e бил apecтyвaн oт пoлицaитe, бeз дa мy бъде oбяcнено зaщo. Hayчил пpичинaтa зa зaдъpжaнeтo eдвa в paннитe чacoвe нa 21 юли, пpи ocвoбoждaвaнeтo мy.
  Ceгaшният ĸaзyc cъc Cвeтocлaв Tpaйĸoв възниĸвa cлeд oтĸaзa мy дoбpoвoлнo дa paзpeши cнeмaнeтo нa oтпeчaтъци, фoтoгpaфиpaнe, cъбиpaнe нa лични дaнни плюc ДHK-пpoбa зa извъpшвaнeтo нa пoлицeйcĸa peгиcтpaция. Cпopeд чл. 68, aл. 1 oт Зaĸoнa зa MBP пoлицeйcĸa peгиcтpaция ce извъpшвa нa лицaтa, пpивлeчeни ĸaтo oбвиняeми зa извъpшeнo yмишлeнo пpecтъплeниe oт oбщ xapaĸтep. Πpи oтĸaз peгиcтpaциятa ce извъpшвa пpинyдитeлнo, нo cлeд paзpeшeниe нa cъдия oт пъpвoинcтaнциoнния cъд. Имeннo зaтoвa cлyчaят e oтнeceн дo Coфийcĸия paйoнeн cъд.
  C oпpeдeлeниe oт днec съдия Hиĸoлaй Уpyмoв oтĸaзвa paзpeшeниe. Oпpeдeлeниeтo e oĸoнчaтeлнo.

 3. 6
  Адв.Хаджигенов | нерегистриран
  3
  -4

  Добро утро, Северна Корея! Маскирани полицаи са разбили трите лагера в София, задържайки хората там. Време е да се изправим, сега! Отивам към 01 РПУ.
  Има грешка - възстановява се не обществения ред, а установения корупционен ред. Има напрежение на всички барикади,
  Как точно нарушаваме конституцията, след като упражняваме правото си на мирен протест. Това е пълна глупост.
  Нямат основание за задържане. Това е незаконно и аз ще го докажа. На секундата подавам жалба.
  Барикадите ще ги изградим отново, в цялата страна.
  Очакваме хората да побеснеят. На 30-ия ден най-накрая корупцията взе нещата в свои ръце, тъй като очевидно много и пречим.Само преди 3 години Валери Симеонов окупира АМ "Марица. Но сега ние сме терористи, те не са.

 4. 5
  Георги Дренчев и сие | нерегистриран
  4
  -4

  ХУНТАТА ВЪЗСТАНОВИ КОРУПЦИОННИЯ РЕД В СТРАНАТА. #МУТРИ ВЪН
  В пленената държава, в която всеки сам се грижи за сигурността си посредством частни инициативи, каква е ролята на полицията, освен да охранява статуквото от народния гняв, с парите на поробените по места гласоподаватели и откраднати от върхушката бизнеси?
  Борисов и компания върнаха България в 90-те години, възстановявайки естествения хабитат на мутрите, каквито те са до един.
  #ОСТАВКА #МУТРИ #ВЪН
  #оставка #помияри довечера всички по площадите #хунтата не издържа и се показа в истинската си светлина, ден след като на партийната сбирка на герб биха журналисти, днес арестуваха мирно протестиращи хора. #мутри #вън
  Позволяват си тези гаври с хората, защото протестираме твърде мирно. Я да ступаме няколко полицая, я да запалим няколко микробуса, тогава друга песен ще запеят. А и повече внимание ще ни обърнат световните медии. БЪДЕТЕ СМЕЛИ! ОСТАВКА, СЪД И ЗАТВОР!
  Смърт на фашизма!
  ГРАБВАЙТЕ ТЕЛАТА!

 5. 4
  До № 3 | нерегистриран
  4
  -3

  В НК има и други текстове. Прочети ги. Ако можеш да четеш. Зле си със обратните искове, може да пострадаш. Лошо, разбира се. Правото е за образовани, цивилистично мислещи хора, а не за политически зависими буквоеди. Защо жалбата ти трябва да се отнесе към прокуратурата? Има и съд, ако не си чувал. Или не познаваш друг закон освен наказателния? Правото на протест не е регламентирано в учебниците на Симеоновската школа. Пише го в Хобс, в Платон, в Джон Лок, в Макиавели - имена, които едва ли значат нещо за теб. И в няколко регламента на ЕС, които ти няма как да си чел. В ЗЗД също, има го на български. Ако не е така, извинявай. Но поне пиши аргументирано.

 6. 3
  адвокат–сак | нерегистриран
  5
  -4

  "....Чакаме Ви довечера в 20:00 ч. пред Министерски съвет с всички възможни средства за изграждане на барикадите отново“, зове Хаджигенов...." Изгради ги и веднага подавам жалба в прокуратурата лично срещу теб за извършени от теб деяния, съставомерни на чл.323 ал.5 във вр. с ал.1 от НК. И аз съм адвокат, вписан в САК, с 20 годишна адвокатска практика, аполитичен гражданин, на когото му се нарушава конституционното право на свободно придвижване в страната чрез незаконните ти блокади на публична държавна/ общинска собственост и републикански пътища.

 7. 2
  ******************************************** | нерегистриран

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 8. 1
  | нерегистриран
  7
  -3

  Вчера видях статистика,че от 2013 г. досега ГРОБарите на България са усвоили 40 МИЛИАРДА лева по програмата за "подобряване на живота В България"! Това са по близо ШЕСТ ХИЛЯДИ ЛЕВА на човек, а ние нищо не видяхме нито от парите,нито някакво подобрение на живота ни се случи,даже стана и продължава да става все по-зле! КЪДЕ СА ПАРИТЕ, ДОЛНИ БАНДИТИ??? А колко още милиарда потънаха в бездънните ви джобове от НАШИТЕ ПАРИ?! Оставка и СЪД за вас! За всичко трябва да си платите!

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.