Наказаха двама за купуване на гласове във врачанското село Краводер


Подсъдимите В.В. и И.И. са били привлечени към наказателна отговорност от Районна прокуратура – Враца за извършено от тях престъпление против политическите права на гражданите - по чл. 167, ал. 2 от НК, съобщиха от държавното обвинение.

Съдът е одобрил споразумение, сключено между Районна прокуратура – Враца и защитата на подсъдимите. На В.В. е наложено наказание от 11 месеца „лишаване от свобода“, а на И.И. - 6 месеца „лишаване от свобода“. Изтърпяването им е отложено за срок от 3 години.

Определението на съда има последиците на влязла в сила присъда.

Двамата мъже са се признали за виновни за предлагане на имотна облага на различни лица с цел да ги склонят да гласуват за определена политическа партия на изборите за народни представители на Република България, проведени на 04.04.2021 г.

В периода от края на м. март 2021 г. до 04.04.2021 г. В.В. давал на избирателите от с. Краводер, област Враца, различни парични суми от 50 до 200 лева с договорка да упражнят политическото си право по искания от него начин. Другият подсъдим – И.И., на 31.03.2021 г. предложил 50 лева на жител от същото село, за да гласува в полза на конкретна политическа партия в деня на изборите.

Арабаджиеви остават с „домашен арест“

Предишна новина

Да си измислиш протест – Георги Георгиев от БОЕЦ знае как

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.