Намалява броят на бежанците в района на турско-гръцката граница


Намаляване на броя на бежанците и мигрантите край турско-гръцката граница, опразване на лагерите им край Одрин и сблъсъци между хора, желаещи да преминат в Гърция, и гръцките сили за сигурност белязаха вчерашния ден и изминалата нощ. От турската страна на границата постъпиха сведения за хора, които са били ранени от гръцката полиция.

С падането на вечерния мрак вчера групи хора предприеха нов опит за проникване в Гърция. От и в зоната в района на пункта "Пазаркуле", до която достъпът на пресата е ограничен, влизаха и излизаха автобуси и полицейски автомобили.

Кореспондентът на германското общественото радио А Ер Де в Истанбул Кристиан Буткерайт обобщи за БНР:

"Видяхме автобуси, които превозват бежанци обратно към Истанбул, докато други хора са все още в лагера. Тъй като не ни е позволено да влезем в лагера, можем да се осланяме само на информацията на хора, които са го напуснали и съобщават, че там има ранени".

Заключителният документ от Съвета по външни работи на ЕС, който твърди, че Турция, която е страната в света, приела най-много бежанци, ги използва за политически цели, е нов пример за двуличния подход, на който Турция е жертва от години, се казва в позиция на турското външно министерство по повод приетата вчера декларация.

Анкара подчертава, че въпросът е бил превърнат в политическо средство от самия Европейски съюз и се осъжда поведението на Гърция и европейските страни като несъответстващо на международното право.

Лотарията на Васил Божков поиска фалит

Предишна новина

В Саудитска Арабия арестуваха принцове за подготовка на държавен преврат

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.