НАП напомни на фирмите да си платят данъците до 30 юни

НАП напомни на фирмите да си платят данъците до 30 юни
снимка:БГНЕС

Над 86% от фирмите, плащащи корпоративен данък, са обявили приходите си пред НАП 12 дни преди крайния срок. Едноличните търговци, включително плащащи патентен данък и земеделските стопани, избрали да се облагат като еднолични търговци, които вече са подали декларации за доходите, надвишават 62 хил., обявиха от НАП. 

От приходната агенция напомнят, че срокът за деклариране и внасяне на данъка и окончателните социални и здравни осигуровки за едноличен търговец и земеделските стопани, избрали този ред на облагане, е 30 юни. До края на юни, заедно с годишната си данъчна декларация, те трябва да подадат и декларация образец  №6 с общия размер на дължимите за миналата година осигуровки. 

30 юни е и срокът, в който фирмите декларират и плащат корпоративен данък (чл. 92 и 93 от Закона за корпоративното подоходно облагане), данък върху разходите, данък върху приходите на бюджетните предприятия, данък върху приходите от помощни и спомагателни дейности по смисъла на Закона за хазарта, както и данък върху дейността от опериране на кораби.

Подаването на данъчните и осигурителни декларации и документи, както и плащането към бюджета, може да се извърши онлайн, чрез портала за е-услуги: inetdec.nra.bg, с персонален идентификационен код (ПИК) на НАП за физически лица или квалифициран електронен подпис (КЕП).

Информационният център на НАП отговаря на въпроси на телефон: 0700 18 700 от 8.30 часа до 18.00 часа в делнични дни на цена, според тарифите на съответния оператор.

Още по темата

17 съдилища в страната ще опитат пилотно ЕИСС

Предишна новина

Пламен Бобоков е в ареста, въпреки че твърди, че е платил 1 млн. лв. гаранция

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.