НАП проверява над 13 700 дружества заради нелогично високи касови наличности

НАП проверява над 13 700 дружества заради нелогично високи касови наличности

Националната агенция за приходите (НАП) проверява 13 704 дружества заради нелогично високи касови наличности. В годишните си финансови отчети за 2019 г. те са посочили, че държат в брой над 100 000 лева.

Данъчните инспектори вече извършват проверки на място в 2 116 фирми, като наличните в касите средства се преброяват, описват и сравняват с посочените в счетоводните отчети, съобщават от приходната агенция. Наред с контролната кампания в обектите, общо 11 588 рискови дружества ще получат електронни писма или обаждане от Информационния център на НАП. По този начин приходната агенция насърчава фирмите доброволно да прегледат отново счетоводните си запаси и да направят корекции в годишните си финансови отчети, в случай че не всички суми са действително налични в касите им.

От НАП вече са започнали информационната кампания, като данъчните ще се свържат с над 5 100 дружества по телефона, а 6 478 ще получат персонални електронни писма с напомняне да прегледат пак годишните си финансови отчети и наличните в касите им средства. При несъответствия дружествата ще имат възможност да коригират данните и да подадат счетоводните си отчети отново. Някои от проверяваните фирми вече са подали годишните си финансови отчети за 2020 г., макар че срокът за това изтича в края на юни. Посочените в тях касови наличности продължават да бъдат нелогично високи, категорични са от НАП

Още по темата

Докато тече прокурорска проверка, от задния вход на МВР се изнасят черни чували

Предишна новина

Ще стартира нова процедура за европейски делегирани прокурори от България, Кьовеши настоява за 10 души

Следваща новина

Коментари

1 Коментара

 1. 1
  съвет | нерегистриран
  0
  -2

  Проверете и наличностите в съдебната система-дали е редно за ЧНГ да се плащат бонус от заплата и половина-п ри тоталния срив в бюджета и частния сектор, бонус плюс наличната заплата,че това е касова наличност от около 10 бона на човек.

  Също така проверете дали са представини фактурите за закупени дсрехи за 3-те бона пари за дрехи.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.