Нападението от страна на крадеца е било отблъснато с прекомерна сила

Нападението от страна на крадеца е било отблъснато с прекомерна сила
Галина Андреева, зам.-окръжен прокурор на Пловдив, снимка: Нова телевизия

Не е установено точно колко куршума са изстреляни срещу Жоро Плъха, информира зам.-окръжният прокурор на Пловдив Галина Андреева в ефира на Нова телевизия.

Галина Андреева бе категорична, че от обвинението не са се забавили с разследването в Пловдив. "Не считаме, че сме се забавали, ние работим с факти", заяви прокурорът и уточни, че са се появили множество спекулации. Андреева посочи следните примери: "Бяха подадени в медийното пространство спекулации за това, че е имало втори извършител, за това, че семейството му е било там - на втория етаж на къщата. Цялата ситуация се развива пред гараж с излаз на улицата".

"За да се установят фактите сме разпитали множество свидетели", подчерта прокурор Андреева. Тя заяви, че обвиняемият доктор е наблюдавал 30 минути какво се случва в гаража му, как светва лампата и изгасва.

Лекарят, убил мъж, който се опитвал да обере гаража му в Пловдив, няколко пъти сменял версията си за това с какви предмети го е замерял крадеца. Първоначално Иван Димитров казал, че Жоро Джевизов го е нападнал с тръба. После твърдял, че е бил атакуван с табела. Според третата версия на медика крадецът хвърлил нож по него, което го принудило да започне да стреля. Изпразнил целия пълнител на незаконно притежаван пистолет. Само един от куршумите попаднал в тялото на Джевизов и го убил. Колко точно куршума са изстреляни срещу крадеца не е установено, поради прикриване на следите, но има данни, че са се чули четири изстрела. Стреляно е от близко разстояние по посока на тялото на убития Жоро Плъха.

Прокурор Андреева подчерта, че обвиняемият е значително по-едър и по-висок от крадеца и не е ясно защо не се е опитал да го залови, вместо да стреля по него "Убийството е извършено при превишаване пределите на неизбежната отбрана. Нападението от страна на крадеца е било отблъснато с прекомерна сила", каза още Андреева.

Според нея протестите, последвали ареста на д-р Димитров, били предизвикани от спекулации. Андреева подчерта, че детайлите около престъплението са обявени няколко дни след извършването му, тъй като на разследващите е било нужно време да установят какво точно се е случило.

"Не сме се забавили. Разпитахме повече от 15 свидетели и изчакахме редица експертизи", поясни отново Андреева.

 

Още по темата

Доходите от чужбина се декларират до 30 април

Предишна новина

Върховната касационна прокуратура започва проверка на концесията в Национален парк "Пирин"

Следваща новина

Коментари

3 Коментара

 1. 3
  За "онова нещо" в Източна Румелия | нерегистриран
  3
  -2

  Всеки рано или късно достига нивото си некомпетентност! Ако въобще има компетентност!  Със съжаление и другарска жалейка требе да се отбележи, че отоманската правна традиция и правоприлагане никога не са губели своята руководна роля във вилаета на Соте паша! Сега ще менкаме основната част в НК, за да може другарките и другарите в Румели да се измъкнат от неудобната роля в която се навреха сами!  И пак, пак и ПАК! Законът пречи само на некадърниците и палачите на народа! Справка - Робеспиер. И после защо правоприлагащите изяждат закона?[[_69440_]]

 2. 2
  Относителност: | нерегистриран
  12
  -4

  Зам.-окръжният прокурор на Пловдив:

  Нападението от страна на крадеца е било отблъснато с прекомерна сила...

  Кога едно нещо е "прекалено малко" и "прекалено много", Галина Андреева?: един косъм в супата е прекалено много, а един косъм на главата - прекалено малко.

 3. 1
  т | нерегистриран
  15
  0

  Особено пък тези двамата журналя от снимката, умират да се представят за следователи!!!

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.