Нападнаха български и американски рапъри в Слънчев бряг на расова основа


Инцидент на морето на расова основа - старозагорските рапъри Христо Христов-Зипо и Стоян Стоянов-Слаш, са били нападнати от група младежи в Слънчев бряг. Двамата музиканти били заедно със свои колеги от САЩ, които били обиждани за цвета на кожата. Рапърите станаха известни с нетрадиционния си протест пред Народното събрание срещу корупцията и неработещите институции.

Около 7 часа сутринта в сряда компанията се разхождала по централната алея, когато ги нападнали в гръб. Нападателите били 4-ри момчета и крещели обиди на расистка основа. Започнал бой, рапърите и американските им гости опитали да се защитават.

Стоян Стоянов - Зипо: Нападнаха ни с обиди, с расистки обиди към нашите гости. Ние не им обърнахме внимание, но те, въпреки това, решиха да ни нападнат и то в гръб. Рамон, треньор по гимнастика: Чувах, че някакви хора крещят след нас и започнаха да ни следят. Не реагирах, защото не разбирах какво говорят. Нападнаха ни в гръб. Джейкъб, рапър: Опитвахме се да стигнем до колата, но те ни удряха и ми счупиха телефона.

Близо 25 минути продължила разправата и атаките, телефоните на двамата американци са повредени, а часовникът на Зипо потрошен. Според рапърите полицията дошла късно и не се намесила обективно. Всички отишли в полицейското управление, а след разпит пуснали нападателите.

Стоян Стоянов - Зипо: И, пускайки ги, в коридора на полицията, минавайки покрай нас, те отново ни казаха: "Ще ви убием!" пред полицаите." Христо Христов - Слаш: Наложи се да подадем жалба до прокуратурата, тъй като не съдействаха по никакъв начин на момчетата от Америка.

От полицията казаха, че по случая е образувано досъдебно производство и се уточняват подробности около инцидента. Според разследващите нападателите и пострадалите са от Стара Загора и са се познавали.

НДК избра без конкурс фирма за нова система за сигурност

Предишна новина

В Разградско: Баба завързала внучето за стълб, за да работи

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.