Напук на забраната – дискотеки отварят врати

Напук на забраната – дискотеки отварят врати

От днес (29.10) до 12 ноември се забраняват посещенията в дискотеки, пиано барове, нощни барове и клубове, както и други подобни нощни заведения за развлечения на закрито. Това става с издадената заповед на министъра на здравеопазването д-р Костадин Ангелов, с която се въвеждат нови мерки срещу разпространението на COVID-19 у нас.

Отворени обаче остават всички заведения за хранене и развлечения, в това число ресторанти, заведения за бързо хранене, питейни заведения, кафе-сладкарници, но с уточнението, че трябва да осигуряват физическа дистанция от 1,5 м между облегалките на най-близко разположените столове от две съседни маси, като не се допускат повече от шест човека на една маса.

Заповедта и по-точно частта й, свързана с питейните нощни заведения и клубове, ясно посочва, че от днес дискотеките не трябва да работят. Оказва се обаче, че някои от местата за забавления са готови да нарушат или заобиколят наложените забрани.

Известна дискотека в столичния Студентски град публикува съобщение на страницата си във Фейсбук, с което оповестява, че считано от днес ще работи „…от 11:00 до 06:00 часа… при всички необходими и задължителни противоепидемични мерки, както и спазване на необходимата социална дистанция“.

Така на практика се оказва, че със смяната на работното време и отваряне на врати и през светлата част на деня дискотеките могат да „заобиколят“ забраната на здравния министър, която има за цел не да унищожи бизнеса на собствениците им, а да спре събирането на големите групи в затворени места, където коронавирусът се разпространява по-лесно.

Дали обаче, ако дискотеките сменят часовете си за работа и функционират като ресторанти или кафенета, които на този етап не попадат в ограниченията на заповедта, ще успеят да спасят бизнеса си – отговор няма. Не е ясно и дали тази тактика е "заобикаляне" или "нарушение" на въведените забрани, разписани в официални заповеди.

Още по темата

IN MEMORIAM: Почина адвокат Петър Китанов

Предишна новина

Мъж на 47 г. е задържан във връзка с атентата в Ница

Следваща новина

Коментари

2 Коментара

 1. 2
  Нека този прокурорски сайт провери Софиянски | нерегистриран
  1
  0

  И как изчезнаха детските градини в София.

 2. 1
  | нерегистриран
  16
  -5

  Заобикалянето на Заповеди е отличителна черта на българите :D

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.