Нарушителят в Белия дом пледира невинен пред съда


Мъжът, който проникна в Белия дом при всичките мерки за сигурност на службата за охрана на президента "Сикрет сървис", пледира невинен по всички обвинения пред съда във Вашингтон.

Омар Гонсалес бе официално обвинен пред съдия Дебора Робинсън за незаконно проникване в охранявана сграда, носене на опасно оръжие и незаконно притежание на муниции. 42-годишният обвиняем остава в затвора и рискува да получи присъда до 16 години затвор. Адвокатът му отказа той да бъде подложен на разпоредената от съдия психиатрична експертиза. Той настоя,че ако такава трябва все пак да бъде направена, то тя трябва да е от независим експерт, а не от американското правителство.

Според него искането за такава експертиза е навлизане в полето на защитата. В резултат на това съдията спря искането докато обвинение и защита се аргументират и ще постанови решението си по този въпрос в средата на октомври. БГНЕС припомня, че бившият военен на 19 септември привечер се изкачи по високата 2.30 м. ограда на Белия дом, претича 60-те метра през моравата, преследван от агентите на "Сикрет сървис". Той успя да влезе през главния вход на партера и да прекоси няколко зали, преди да бъде заловен. В джоба си Омар Гонсалес е имал сгъваем нож. По време на инцидента президентът и семейството му не са били в Белия дом, като току-що са били излезли. /БГНЕС

Служители на ТВ7 и Нюз7 протестираха пред Съдебната палата

Предишна новина

Главният прокурор отхвърля лустрацията в Украйна

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.