Не усетих искри във въздуха във ВСС

Не усетих искри във въздуха във ВСС
Правосъдният министър Данаил Кирилов, снимка:архив

Първото заседание на Висшия съдебен съвет (ВСС), на което новият правосъден министър Данаил Кирилов бе председателстващ продължи по-малко от час. Доскорошният председател на Правната комисия в парламента заяви пред журналисти, че атмосферата сред членовете на кадровия орган е изключително "професионална и колегиална".

"Не усетих напрежение, нито прехвърчане на искри във въздуха във Висшия съдебен съвет. Дневният ред не съдържа теми, които да предлагат конфликтна дискусия", заяви Кирилов на въпрос дали се усеща напрежение между съдебните кадровици, след като във вторник председателят на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов избяга от въпросите на членовете на Съдийската колегия на ВСС във връзка с изявлението на съпругата му, че потвърждаването от съда на глобата от 1000 лв. за неподадена имуществена декларация е "извращение с правото".

Правосъдният министър отказа да коментира дали е необходимо Панов да подаде оставка или временно да се оттегли от поста председател на ВКС докато тече проверката срещу него, вследствие на разкритията, че живее в апартамент, закупен на четири пъти по-ниска от пазарната цена. "Не искам да коментирам и да сравнявам стандарти. Питате ме за действия, които са лични. Оставката е личен акт и тя е резултат от преценката на съответната личност. Стандартът в ГЕРБ е този – подаваме оставки при съмнения. Не бих искал да коментирам в лично, персонално, качество поведение на член на Висшия съдебен съвет", заяви Кирилов и допълни, че самият той притежава един имот, който е в семейна имуществена общност.

Оказа се, че по-малко от седмица, след като прие държавния печат, Кирилов вече не си спомня каква е била първата му работа като правосъден министър. "Честно казано не си спомням. Беше отдавна", отговори шеговито той на зададения му въпрос. Но уточни, че в новото си качество ще направи всичко възможно да ускори работа на работните групи към Министерството на правосъдието, които се занимават с измененията в Закона за съдебната власт и Гражданския процесуален кодекс. "В предишното си качество като председател на Правната комисия съм провел разговори с всички граждански организации, които имат отношение по въпроса за изпълнителното производство. Ще направя всичко възможно работата да се ускори и ще се стремим това ускорение да съответства на приоритетите по Механизма за сътрудничество и проверка", посочи Кирилов и допълни, че не желае да коментира кой ще го наследи на поста председател на Правната комисия в парламента, въпреки че такива разговори се водели в ГЕРБ.

Ким Кардашиян ще става адвокат

Предишна новина

Средната продължителност на седмичното работно време може да се изчислява на база фиксирани референтни периоди

Следваща новина

Коментари

3 Коментара

 1. 6
  Баце | нерегистриран
  7
  0

  "Оставката е личен акт и тя е резултат от преценката на съответната личност."  Шъ му издърпам ушите, че не слуша какво съм казал! Аз казвам оставка, а той - било лична работа на Лозан, а не на Баце! Данаиле, опичай си ума!  "Оказа се, че по-малко от седмица, след като прие държавния печат, Кирилов вече не си спомня каква е била първата му работа като правосъден министър."  Девизът на новия правосъден министър: "Не помня".  Вижте моЙто мУмче колко добре е подготвен какво трябва да говори пред съда, когато го привикат да обяснява какво е вършил като министър!

 2. 5
  FDS | нерегистриран
  11
  0

  Боко ще го изгаси. От послушните няма кой да го запали. Непослушни няма.

 3. 3
  *************************** | нерегистриран

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.