Недоволни граждани премахнаха за кратко палатковия лагер пред СУ

Недоволни граждани премахнаха за кратко палатковия лагер пред СУ
Палатковият лагер пред СУ, Снимка: БГНЕС

Само в рамките на няколко часа пред Софийския университет палатковият лагер на протестиращите бе премахнат и после отново върнат. Махането на палатките стана в ранното утро на понеделник от недоволни, самоорганизирали се граждани, на които за пореден 47-и ден им се препречи пътя да преминат оттам.  Малко след акцията обаче протестиращите отново вдигнаха лагера пред Ректората. ''Лагерът на СУ се вдига минути след като властта го “събори”'', обявиха във фейсбук от Отровното трио. 

Така блокадите в София остават три - на Ректората, Орлов мост и при "триъгълника на властта". Днес се очаква пореден ден на протести. Вече почти 50 дни недоволните от управлението граждани искат оставката на правителството, главния прокурор, а част от тях и на изп. директор на БНТ.

На този фон в своя позиция прокурорите от страната апелираха политиците и гражданите да оставят прокуратурата да си върши работата и да спрат с опитите за вмешателство. 

Във фейсбук преди дни бе заявена готовност от недоволни граждани да се справят с блокадата, след като очевидно от МВР неглижират проблема.  Така в понеделник палатковият лагер бе разтурен, а бившият ММА боец Станислав Недков - Стъки, показа и публикува видео от решителния момент, съобщиха от Novini.bg

 

 

 

Върховенството на закона - мисията на Прокуратурата

Предишна новина

Консултациите за новата Конституция започват от 25 август

Следваща новина

Коментари

1 Коментара

  1. 1
    Pan | нерегистриран
    0
    0

    " недоволни, самоорганизирали се граждани, " - ах, горките комплексари подкупни и проклети провокатори без работа, много некоректно написана статия, с ключови грешки, съжалявам и автора ѝ. Жалко е да видиш подрепа на корупцията и подкупността, лишена от капка хуманизъм в душите ви. Как после да не сме "лоши" или псуващи, към лишени от елементарни човешки качества, чест, благородност, помощници на другите затъпели повече от естествената им тъпота корумпирани ВЛАСТИ?? (това не са благородници, защо никой не помни каква е есенцията на титлите на ВЛАСТTА?..) :)

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.