Неработещата система за управление на градския транспорт в Пловдив предизвика разследване на длъжностни лица за безстопанственост

Неработещата система за управление на градския транспорт в Пловдив предизвика разследване на длъжностни лица за безстопанственост
снимка:БГНЕС

Неработещата система за управление на градския транспорт в Пловдив, която бе договорена за изграждане още през 2015 година, предизвика разследване на прокуратурата срещу длъжностни лица за безстопанственост.

От съобщението на държавното обвинение става ясно още, че Окръжна прокуратура – Пловдив е образувала досъдебно производство за безстопанственост във връзка с изпълнение на договор за изграждане, внедряване и поддръжка на системата, който бе на стойност близо 20 млн. лв.

Производство е за това, че през периода 2015 г.- 2016 г., в Пловдив, от длъжностни лица, не са били положени достатъчно грижи за стопанисването и запазването на повереното им имущество и за възложената им работа, във връзка с изпълнение на договор с предмет „Изграждане, внедряване и поддръжка на Система за управление на градския транспорт (СУГТ)“, и от това са последвали - значителна повреда на имущество и значителни щети за Община Пловдив – престъпление по чл. 219 ал. 1 от Наказателния кодекс.

Разследването ще бъде възложено на следовател от Окръжния следствен отдел при Окръжна прокуратура – Пловдив.

В хода на досъдебното производство, по указания на наблюдаващия прокурор, ще се установяват факти и обстоятелствата около изграждането, приемането, тестването и последващото ползване и поддръжка на Системата за управление на градския транспорт (СУГТ) в Община Пловдив и причината за продължаващата й непълна функционалност към момента.

Първоначално предвиденият от закона срок за приключване на досъдебното производство е двумесечен.

На прага на реформите, to be continued...

Предишна новина

Масово предприятия и фирми подават годишните си финансови отчети онлайн

Следваща новина

Коментари

1 Коментара

 1. 1
  Николай Григоров от Враца | нерегистриран
  0
  0

  Мирена Йорданова от Софийска Колегия е замесена в звуковите атаки. Става въпрос за сателитно следене и гласов терор. Познавам този боклук от Враца.

  https://advokatyordanova.com/
  https://bgrabotodatel.com/company/3170
  https://www.posoki.com/shte-sledyat-osudeni-po-glasa-s-radiochestoti-i-satelit
  https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&ei=nyRRX8XSFZGg1fAPpqWIoAQ&q=%D0%B7%D0%B2%D1%83%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B8+%D0%B0%D1%82%D0%B0%D0%BA%D0%B8&oq=%D0%B7%D0%B2%D1%83%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B8+%D0%B0%D1%82%D0%B0%D0%BA%D0%B8&gs_lcp=CgZwc3ktYWIQAzICCAA6BggAEBYQHjoICAAQFhAKEB5QmTJYrEFghEVoAHAAeACAAYUCiAHIDpIBBTAuNy4zmAEAoAEBqgEHZ3dzLXdpesABAQ&sclient=psy-ab&ved=0ahUKEwiFnsKovs3rAhURUBUIHaYSAkQQ4dUDCAw&uact=5

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.