News сorporation отчете загуба от 3,4 милиарда долара

News сorporation отчете загуба от 3,4 милиарда долара

Американската медийна група Нюз корпорейшън (News сorporation) отчете загуба от 3,4 милиарда долара за финансовата година, приключила в края на юни и предупреди, че идните месеци ще бъдат още по-тежки въпреки някои положителни сигнали на рекламния пазар, предадоха световните агенции.
Групата на магната Рупърт Мърдок бе на печалба от 5,4 милиарда долара година по-рано. Обратът в резултатите се обяснява до голяма степен с огромните загуби на стойността на новопридобитите компании и то най-вече на финансовия вестник "Уолстрийт джърнъл", се посочва в комюнике на Нюз корпорейшън. В него Мърдок подчертава, че извършените преструктурирания са поставили групата в добри позиции, за да може да се облагодетелства от съживяването, веднага щом то настане. "Сигурен съм, че Нюз корпорейшън е на път да се възползва и да заработи силни печалби, когато икономиката отново отбележи скок", посочва Мърдок.
Рупърт Мърдок бе дълбоко засегнат като видя, че глобалната му империя е понесла огромни финансови загуби и се закани да разклати вестникарската индустрия, като въведе такси за достъп до всички новинарски сайтове, включително във вестниците "Таймс", "Сън" и "Нюз ъф дъ уърлд", до следващото лято.   Засегнат от колапса на приходите от реклама, след като рецесията промени традиционния модел на "Флийт стрийт", Мърдок оповести, че ерата на свободния достъп до всички онлайн новини е приключила.

 

 

 


Дарик радио в телевизионен вариант с национално покритие

Предишна новина

Първи сме... по най-ниски заплати в ЕС

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.